Bestemmelser

I henhold til Lov om planlægning, lovbekendtgørelse nr. 1157 af 1. juli 2020 med senere
ændringer, fastsættes hermed følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område i Svendborg Kommune.

 

Bestemmelserne er juridisk bindende overfor områdets ejere og brugere. Der må derfor ikke etableres forhold, der er i strid med lokalplanen.

Der kan i nogle tilfælde meddeles dispensation fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med de grundlæggende principper i lokalplanen.

Den nedtonede tekst (den grå boks i pdf-version) har til formål at forklare og illustrere lokalplanbestemmelserne. Den nedtonede tekst er altså ikke lokalplanbestemmelser og er således ikke bindende. 

Lokalplanen har til formål at sikre, at:

  • områdets fredede og bevaringsværdige bebyggelse bevares,
  • omdannelse af hovedbygning og rektorbolig sker i overensstemmelse med bygningernes oprindelige arkitektur, formsprog og materialevalg,
  • den tidligere seminariehave anvendes som haveareal, og områdets åbne, grønne, parklignende karakter bevares,
  • placering af ny boligbebyggelse understøtter hovedbygningens betydning som områdets omdrejningspunkt og skaber et åbent område med indkig fra det omkringliggende område til seminariehaven,
  • ny boligbebyggelse underordner sig hovedbygningens højde og volumen og nedtrapper mod henholdsvis Skårup Vestergade og Østergade,
  • ny boligbebyggelse opføres primært i tegl på facader og tage,
  • vejadgang, udkørsler og parkering placeres hensigtsmæssigt i forhold til sikker trafikafvikling og opretholdelse af områdets grønne karakter,
  • eksisterende stiadgang til den tidligere seminariehave opretholdes
2.1

Lokalplanområdet afgrænses som vist på kortbilag 1 og omfatter matr.nr. 39b og 109 Skårup By, Skårup, samt alle matrikler der efterfølgende udstykkes i området.

2.2

Lokalplanområdet er beliggende i byzone og skal forblive i byzone.

3.1

Lokalplanens anvendelse fastlægges til boligformål i form af etageboliger og tæt-lave boliger samt fællesfaciliteter i tilknytning hertil.

Inden for byggefelterne 3a, 4a, 5a, 6a, 7a og 8a vist på kortbilag 2 er anvendelse fastlagt til etageboliger med vandrette lejlighedsskel.

Indenfor byggefelterne 3b, 4b, 5b, 6b, 7b og 8b vist på kortbilag 2 er anvendelse fastlagt til tæt-laveboliger med lodrette lejlighedsskel.

Der må inden for byggefelterne til nybyggeri (byggefelterne 3ab-8ab) opføres maksimalt opføres 80 boliger.

3.2

Områdets fredede og bevaringsværdige bebyggelse som vist med særlig signatur på kortbilag 2 skal bevares og må ikke nedrives.

3.3

Området markeret som fælles haveareal på kortbilag 2 må kun anvendes til fælles have med tilhørende stier. Der må inden for området ikke opføres anden bebyggelse end mindre pavilloner, overdækninger og lignende småhuse, der understøtter områdets anvendelse til fælles haveareal eller rummer funktioner der hører til i det bevaringsværdige kulturmiljø omkring det tidligere Skårup Seminarium.

3.4

Lokalplanområdet må kun anvendes til boliger i form af helårsbeboelse. Der kan etableres gæsteværelser i tilknytning hertil.

4.1

Grundstørrelse for tæt-lav bebyggelse skal være mindst 250 m2.

Andel i fællesarealer – eks. vej, sti, parkering, fri- og opholdsarealer må ikke medregnes til grundstørrelsen.

NOTE

Ved udstykning vil lokalplanområdets veje og stier få status som private fællesveje og fællesstier som skal godkendes af vejmyndigheden i henhold til privatvejsloven.

5.1

Vejadgang til lokalplanområdet skal ske via overkørsler fra offentlig vej som vist med særlig signatur på kortbilag 2. Vejadgange er markeret A, B og C.

5.2

Interne boligveje skal anlægges som en vej vest om hovedbygningen og en vej øst om hovedbygningen som vist med principiel linjeføring på kortbilag 2.
Boligveje skal indrettes med ensrettet færdsel for køretøjer med kørselsretning fra a1-a2 og fra b1-b2-b3. Udkørsler er vist med særlig signatur på kortbilag 2.

5.3

Vejadgang B må alene anvendes som adgang til parkeringsarealet P2. Kørende fra vejadgang B må således ikke føres til ensrettet boligvej b1-b2-b3.

5.4

Ved projektering af interne veje og udkørsler skal Vejdirektoratets retningslinjer for vejbredder, manøvrearealer og venderadier for brand-, rednings- og renovationskøretøjer mv. overholdes.

Ved indretning af vejene som fælles færdselsareal for kørende, gående og cyklister, skal vejens indrettes således, at der overalt er et areal med en bredde på 1,5 m til gående og cyklister udover passage for en renovationsbil.

5.5

Der skal etableres parkering i henhold til gældende parkeringsnorm i kommuneplan 2021-2033:
Etageboliger:                      1 plads pr. boliger
Tæt-lave boliger:                1,5 plads pr. bolig
Cykelparkering:                  2 stativer pr. 100 m2 boligareal

5.6

Parkering skal etableres indenfor det fælles parkeringsområde, som vist på kortbilag 2.
Der må desuden etableres skrå- eller længdeparkering langs boligvej a1-a-2 og boligvej b1-b-2 – som vist med principiel placering på kortbilag 2.

Der må etableres maks. 10 p-pladser langs boligvej a1-a2 og maks. 22 p-pladser langs boligvej b1-b2.

5.7

Det fælles parkeringsområde vist på kortbilag 2 som P1 og P2 skal indrettes som 2 separate parkeringspladser. De to parkeringspladser skal omkranses og opdeles af tæt beplantning i form af bøgepur med en højde på maks. 1 m til afskærmning af billygter.

Herudover skal der centralt på P1 etableres minimum 6 træer og centralt på P2 minimum 3 træer for at bibringe området en grøn karakter. Træer skal være mindre løvfældende arter – eks. røn hvidtjørn eller lign.

5.8

Veje, adgangsstier til boligbebyggelse og manøvrearealer til parkering skal udføres med fast belægning af fliser, tegl, chaussesten, asfalt eller lignende.
Parkeringsbåse må alternativt til ovenstående udføres med græsarmering med tydelig afmærkning af afgrænsningen af den enkelte parkeringsplads – eksempelvis i form af belægningsskift.

Overkørsler til offentlig vej skal have belægning af SF-sten.

5.9

Adgangsstier til ny boligbebyggelse skal anlægges i minimum 1,5 m bredde. Se også § 5.4

5.10

Eksisterende stiadgang fra Kærvej vist på kortbilag 2 skal opretholdes og må ikke blokeres for fodgængere.

5.11

Eksisterende stiforbindelser i området for fodgængere skal opretholdes med principiel placering som vist på kortbilag 2.

6.1

Bebyggelsesprocenten er fastlagt til maks. 30% for området under ét.
Etageantal må ikke overstige 3 etager foruden kælder.

6.2

Eksisterende fredet bebyggelse inden for byggefelt 1 skal bevares og må ikke nedrives. Der må ikke bygges yderligere indenfor byggefelt 1. Dette gælder også altaner, kviste, karnapper og lign.

Bygningsændringer skal godkendes af Slots- og Kulturstyrelsen.

Hvis bygningen totalskades ved brand eller lignende, kan der opføres en ny bygning med samme omfang og placering som den tidligere bygning.

Følgende forhold er gældende:

  Højde/etageantal Etagemeter Maks. bygningstopkote (tagryg) DVR90
Byggefelt 1, hovedbygning ca. 13,7 m / 2,5 etage 1937 m2 64,85
6.3

Eksisterende bevaringsværdige bebyggelse inden for byggefelt 2 på kortbilag 2 skal bevares og må ikke nedrives. Der må ikke bygges yderligere indenfor byggefelt 2. Dette gælder også altaner, kviste, karnapper og lign.

Hvis en bevaringsværdig bygning totalskades ved brand eller lignende, kan der opføres en ny bygning med samme omfang og placering som den tidligere bygning.

Følgende forhold er gældende:

  Højde/etageantal Etagemeter Maks. bygningstopkote (tagryg) DVR90
Byggefelt 2, rektorbolig Ca. 9 m / 1,5 etage 428 m2 59,30

Ny boligbebyggelse

6.4

Ny boligbebyggelse skal placeres indenfor byggefelterne 3-8 vist på kortbilag 2 jf. § 3.1.

6.5

Tagudhæng og altaner må overskride byggefelternes afgrænsning dog under overholdelse af 6.6., 6.7., 6.8 og 6.9.

6.6

Ingen dele af den nye bebyggelse inden for byggefelterne 3-8 må komme nærmere henholdsvis Skårup Vestergade og Østergade end 2 m fra skel mod vej. Dette gælder også for tagudhæng, altaner o. lign.

6.7

Ingen del af ny bebyggelse inden for byggefelt 5a og 5b må komme nærmere skel mod matr.nr. 86 Skårup by, Skårup end 7,5 m.  Dette gælder også for tagudhæng, altaner o. lign.

6.8

Ingen del af ny bebyggelse inden for byggefelt 6a og 6b må komme nærmere skel mod matr.nr. 39c Skårup by, Skårup end 6,5 m. Dette gælder også for tagudhæng o. lign.

6.9

Ingen del af ny bebyggelse inden for byggefelt 8a og 8b må komme nærmere skel mod matr.nr. 23d Skårup by, Skårup end 10,5 m.  Dette gælder også for tagudhæng, altaner o. lign.

6.10

For byggefelterne 3-8 gælder følgende bestemmelser om maksimalt etageantal, bygningshøjder, topkoter og etageareal:

Byggefelt

Maks. etageantal foruden kælder/
maks. bygningshøjde

Maks. bygningstopkote (tagryg) DVR90

Maks. etageareal
(samlet byggefelt a+b)

3a 3 etager / 12 m 63,35  
3b 2 etager/ 9 m 60,35 samlet 855 m2 for 3a og 3b
4a 3 etager / 12 m 63,35  
4b 2 etager/ 9 m 60,35  samlet 650 m2 for 4a og 4b
5a 3 etager / 12 m 63,00  
5b 2 etager/ 9 m 60,00  samlet 650 m2 for 5a og 5b
6a 3 etager / 12 m 63,00  
6b 2 etager/ 9 m 60,00  samlet 855 m2 for 6a og 6b
7a 3 etager / 12 m 62,50  
7b 2 etager/ 9 m 59,50  samlet 855 m2 for 7a og 7b
8a 3 etager / 12 m 62,50  
8b 2 etager/ 9 m 59,50  samlet 780 m2 for 8a og 8b

Det angivne maksimale etageareal for byggefelterne må overskrides med op til 50 m2 for det enkelte byggefelt under forudsætning af, at bebyggelsesprocenten for lokalplanområdet under ét ikke overstiger 30%.

NOTE
En overskridelse af etagearealet inden for ét eller flere byggefelter med op til 50 m2 som angivet vil indebære, at det angivne maksimale etageareal jf. oversigten ikke vil kunne realiseres fuldt ud for de øvrige byggefelter.

6.11

Ny bebyggelse inden for byggefelterne 3-8 må opføres med en maks. dybde på 10,5 m målt fra facade til facade jf. nedenstående skitse. Altaner indgår ikke i beregning af bygningsdybden.

Figur 11 - Princip for maksimal bygningsdybde

6.12

Bebyggelsen inden for den enkelte byggefelt (eks. byggefelt 3a og 3b) skal udformes som sammenhængende bebyggelse opdelt i mindre forskudte enheder. De interne opdelinger af byggefelterne 3a, 4a, 5a, 6a, 7a, og 8a er vist med principiel placering på kortbilag 2.

Forskydninger skal komme til udtryk i facadeflugt og i tagrygge i princippet som vist på illustrationsplanen og nedenstående planudsnit:

Figur 24 - Planudsnit visende eksempel på sammenhængende bebyggelse med forskydninger

For sydfacader skal forskydningerne i facadeflugt udgøre mindst 1 m og for nordfacader mindst 0,5 m som vist på nedenstående planskitse.

Figur 25 - Planskitse der viser minimum omfang af forskydninger

6.13

Den interne afgrænsning af sammenhængende byggefelter a og b kan forskydes op til 1 m som vist på nedenstående principskitse. Dette med henblik på fleksibilitet i projekteringsfasen.

Forskydning af den interne afgrænsning mellem a og b påvirker ikke byggefeltets ydre afgrænsning.

Figur 26 - Byggefelternes interne afgræsning kan forskydes

6.14

Der må kun etableres åbne altaner på sydfacader på ny bebyggelse inden for byggefelt 3-8.
Altaner må strække sig i facadens fulde længe, og må etableres med en maks. dybde på 1,6 m. Altanernes gavle skal omgives af murpiller svarende til minimum 50% af altanens dybde som vist på nedenstående udsnit.

Figur 27 - Udformning af altaner med murpiller

6.15

Etageboligbebyggelse inden for byggefelt 3-8 skal opføres med opgange, trapper og elevatorer indeliggende i bygningen. Opgange, trapper og elevatorer må ikke udføres med fremspring i facaden. Ligeledes må elevatortårne ikke bryde tagfladen.

Sekundære bygninger, skure

6.16

Skure til områdets fælles brug som eks. redskabsskure og cykelparkering, må placeres uden for byggefelterne i tilknytning til interne boligveje eller i tilknytning til gavle for byggefelterne 3-8 mod hovedbygning og haveareal. Skure må ikke placeres i området udlagt til fælles haveareal jf. kortbilag 2.

Skure må have et maks. omfang på 50 m2 pr. enhed og må samlet udgøre maks. 150 m2 inklusiv eksisterende skur vist på kortbilag 2. Se også § 9.4.

NOTE
Eksisterende skur, som er vist på kortbilag 2 i det grønne område nord for byggefelt 1, vurderes at udgøre ca. 50 m2.

Sekundær bebyggelse, overdækninger

6.17

Overdækning af parkering i form af carporte må alene etableres på skråparkering langs interne boligveje.
Overdækninger/carporte må maks. samlet udgøre maks. 350 m2.

NOTE
Der kan herudover etableres altaner med funktion som overdækkede arealer.

Sekundære bygninger, depoter

6.18

Depoter til nye boliger, der opføres inden for byggefelterne 3-8, skal opføres ved bebyggelsens gavle som vist med principiel placering på kortbilag 2. Depoter ved gavle må maks. udgøre 50 m2 pr. enhed.

Depoter må alternativt placeres i kælder under ny boligbebyggelse eller i eksisterende ejendomme.

6.19

Der må i området udlagt til fælles haveareal jf. kortbilag 2 opføres mindre pavilloner, drivhuse, overdækninger og lignende småhuse.
Bebyggelse inden for området udlagt til fælles haveareal må samlet udgøre maks. 100 m2.

Eksisterende bebyggelse, byggefelt 1 og 2

7.1

Ved ombygning og renovering skal der ved udvendige bygningssider anvendes traditionelle materialer, der harmonerer med bygningens oprindelige arkitektur. Ombygning og renovering skal tage udgangspunkt at opretholde eller højne bygningens bevaringsværdi.

Bygningsændringer på den fredede bebyggelse inden for byggefelt 1 skal godkendes af Slots- og Kulturstyrelsen. Forslag til facadeændringer af den fredede bygning er vist på kortbilag 5.

I forbindelse med facaderenovering skal karakteristiske bygningsdetaljer bevares:

  • Ved renovering af murværk skal sten udskiftes i samme nuance, farvespil og overflade, og der skal anvendes samme mørtel som eksisterende facade.
  • Eksisterende oprindelige vinduer skal bevares. Energiforbedring af originale vinduer skal løses med forsatsrammer, koblede rammer eller lignende løsninger.
  • Såfremt det er nødvendigt at udskifte vinduer og døre, skal nye vinduer og døre udføres i træ og med proportioner, dimensionering, profilering, sprossedeling for de oprindelige døre og vinduer.
  • Vinduer og døre skal fremstå malede med en dækkende hvid maling. Hvid maling skal være som anført i 7.18.
7.2

Ved udskiftning af tagbeklædning skal anvendes tagmateriale med samme farve og udformning som eksisterende.

7.3

Tagrender og nedløb skal udføres i zink eller kobber.

7.4

Udvendige adgangstrapper og trin skal udføres i granit, natursten og/ eller klinker.

7.5

Tekniske installationer som ventilationsanlæg, varmepumper og lignende skal enten være skjult i bygningen eller udformes således, at de indarbejdes i eksisterende bygningsdetaljer og dermed fremtræder som en integreret del af bygningens arkitektur.

7.6

Der må ikke etableres taghætter i taget. Ventilation skal føres indvendigt og afkast skal etableres indarbejdet i bygningsdetaljer eks. som muret skorstensattrap som vist på figur 12 i lokalplanens redegørelse.

Ny boligbebyggelse, byggefelt 3ab-8ab

7.7

Ny boligbebyggelse skal udføres med ensartet arkitektur og formsprog - bygningsmaterialer og farver.

Det primære facademateriale skal være blank mur i røde teglsten. Hvis facader udføres med præfabrikerede teglelementer, må der ikke være synlige, gennemgåede lodrette elementsamlinger, bortset fra konstruktivt nødvendige dilatationsfuger.

Resterende facademateriale og mindre facadedele må udføres med let beklædning i træ, zink, kobber, metal (lakeret, eloxeret eller anodiseret) og må samlet udgøre maks. 10 % af den samlede facade.

7.8

Sokler skal fremstå pudset og må maks. have en højde på 0,6m. Er sokler højere end 0,6 m, så skal det øvrige af soklen udføres som murværk.

7.9

Tage skal udføres som symmetriske saddeltage med en taghældning på mellem 25-30 grader og med en tagbeklædning af røde tegltagsten. Tagudhæng må udføres med et fremspring på maksimalt 0,8 m, målt vinkelret på facaden.
Over altaner jf. § 6.14 må tagudhæng udføres med et fremspring, der følger altanens afgrænsning.

7.10

Altaner skal være ens i forhold til materialer og farver og udføres enten med værn i glas eller med balustre i metal. Hvis altaner males, skal der anvendes farver, som anført i § 7.18.

7.11

Vinduer og døre skal være udført i træ eller aluminium og fremstå med samme farvevalg for alle byggefelter. Der må ikke anvendes plastrammer. Hvis vinduer og døre males, skal der anvendes farver, som anført i § 7.18.

7.12

Tagrender og nedløb skal udføres i metal.

7.13

Tekniske installationer som ventilationsanlæg, varmepumper og lignende skal enten være skjult i bygningen eller udformes således, at de indarbejdes i eksisterende bygningsdetaljer og dermed fremtræder som en integreret del af bygningens arkitektur.

Mindre tekniske installationer på tage som udluftningshætter skal placeres, så de fremstår som en integreret i bebyggelsens arkitektoniske udtryk og facaderytme - eksempelvis på en lige horisontal linje med ensartet afstand.

Fælles for lokalplanområdet

7.14

Der må ikke opsættes solceller eller solenergianlæg på bebyggelse.

7.15

Der må ikke benyttes reflekterende materiale, som kan give anledning til væsentlige blændingsgener for omgivelserne.

7.16

Skure og overdækninger/carporte jf. § 6.16 og 6.17. skal udføres i træ/ med træbeklædning (eventuelle drivhuse er undtaget). Carporte skal fremstå med ensartet udformning for den samlede bebyggelse.

Hvis sekundære bygninger males, skal der anvendes farver, som anført i § 7.18.

Tage på skure og overdækninger skal udføres med tagpap.

7.17

Depoter jf. 6.18. etableret ved gavle til boligbebyggelse som angivet på kortbilag 2 skal fremstå med facader jf. § 7.7.

Tage på depoter skal fremstå med beklædning jf. § 7.9.

7.18

Farver skal fremstå i afdæmpede farver med farvekoder fra NCS-farveindexet. Farveskala er vist nedenfor:

Figur 28 - Farveskala

8.1

Skiltning og reklamering må kun finde sted i forbindelse med de erhverv, der i henhold til byggelovgivningen, kan drives fra egen bolig. Der må opsættes et skilt ved den enkelte bolig på højest 0,2 m². Skilt skal placeres i forbindelse med indgang til bolig eller på terræn i forbindelse med indgang til bolig.

8.2

Belysning af vej- og stiarealer samt fælles parkeringsarealer skal ske med armaturer, som retter lyset nedad mod færdselsarealerne.

Belysning skal udføres som parkarmaturer med en maks. lyspunkts højde på 4 m. Alternativt som pullertlamper eller belysning nedfældet i belægningen.

9.1

Der skal inden for lokalplanområdet sikres fælles udendørs opholdsareal på terræn svarende til min 80 m2 pr. bolig.

Opholdsarealer skal etableres som en kombination af private opholdsarealer (til den enkelte bolig) i form af private haver/terrasser eller altaner og fælles opholdsarealer.

Opholdsarealer skal etableres på terræn og/eller altaner. Fælles opholdsarealer kan placeres på de ubebyggede arealer omkring byggefelterne og i området udlagt til fælles haveareal.

Opholdsarealer skal ved beplantning og belægning gives et udseende, der understøtter en anvendelse af området som fri- og opholdsareal for områdets beboere.

9.2

Der må indrettes mindre private haver/terrasser i direkte tilknytning til boliger i stueetage inden for byggefelterne 3-8. Private haver/terrasser må have et omfang på maks. 20 m2 pr. bolig. Se også 9.8.

9.3

Området udlagt til fælles haveareal vist på kortbilag 2 skal bevares som grønt beplantet rekreativt areal for den samlede bebyggelse. Området kan indgå i det fælles udendørs opholdsareal, jf. 9.1.
Området må ikke afspærres eller hegnes. Der må inden for området etableres stiforbindelser samt mindre bygninger/overdækninger jf. § 6.19.

9.4

Området udlagt til grønt område vist på kortbilag 2 skal bevares som et grønt beplantet forareal mellem Skårup Kirkebakke og hovedbygningen for Skårup Seminarium. Der må i forbindelse med eksisterende skur langs skel som vist på kortbilag 2 etableres cykelparkering. Skur, cykelparkering og tilhørende belægning må maks. udgøre et areal på 100 m2.

Se også § 6.16.

9.5

Inden for området udlagt til henholdsvis fælles haveareal og grønt område på kortbilag 2 må eksisterende træer med stammeomkreds på over 50 cm målt 1 m overterræn ikke fældes uden dispensation fra Svendborg Kommune. Det samme gælder for fremtidige plantede træer, der når samme stammeomkreds.

Træerne må beskæres i forbindelse med almindelig drift og vedligehold. Kraftig beskæring og/eller fældning må kun ske med dispensation fra Svendborg Kommune.

9.6

De fire egetræer langs Skårup Kirkebakke vist på kortbilag 2 må ikke fældes eller beskæres kraftigt uden tilladelse fra Svendborg Kommune. Hvis der meddeles dispensation til fældning, skal der plantes nye egetræer som erstatning for hvert træ som fældes. Erstatningstræer skal ved plantning have en stammeomkreds på min 18-20 cm målt i 1 m højde.

Som underbeplantning ved egetræerne langs Skårup Kirkebakke skal der planets en pur af f.eks. bøg i maksimalt 1 m højde, målt fra vejen.

9.7

For at bevare områdets åbne, parklignende karakter, må der kun opsættes faste hegn i skel langs lokalplanafgræsningen mod tilgrænsende naboer matr.nr. 23d,23g,23n, 39c, 39f, 86 og 92 Skårup By, Skårup.

9.8

Private haver og terrasser i tilknytning til boliger jf. § 9.2. inden for byggefelt 3-8 må kun afskærmes med beplantning i form af hække eller buske. Der må ikke etableres faste hegn, læmure og lign., dog må der etableres trådhegn, hvis trådhegnet skjules i beplantning.

Afskærmning af private haver/terrasser må have en højde på maks. 1,8 m.

9.9

Der må i området ikke plantes nye træer eller buske af arter, som er registreret som invasive eller uønskede i den danske natur jf. Miljøstyrelsens vejledninger.

9.10

Det må inden for lokalplanområdet terrænreguleres maks. +/- 0,5 m i forhold til eksisterende terræn.

Der må inden for området markeret med særlig signatur på kortbilag 2 foretages terrænregulering på mere end 0,5 m med henblik på at udligne niveauforskelle og etablere et jævnt terræn mellem hovedbygningen og Skårup Vestergade.

9.11

Terrænregulering må ikke foretages nærmere skel end 0,5 m. I en afstand på mellem 0,5 og 2,5 m fra skel skal terrænet (hvis det ikke er bebygget) ved regulering gives en jævn hældning uden terrænspring og eks. støttemure.

9.12

Såfremt befæstelsesgraden for lokalplanområdet overstiger 20% skal der inden for lokalområdet etableres lokal regnvandshåndtering i form af regnbede, vandrender og lignende, hvor regnvand opsamles og forsinkes.

Der må alternativt etableres underjordiske rørbassiner.

NOTE
Befæstelsesgraden er fastsat i Svendborg Kommunes spildevandsplan. Såfremt befæstelsesgraden øges i en fremtidig spildevandsplan, vil der kunne gives dispensation hertil.

9.13

De to bassiner i den sydlige del af parken matr.nr. 39b og 109 skal bevares som fremtidige kær/søer. Søerne og beplantning i og ved søerne må oprenses som en den af driften af området.

10.1

Der må ikke opstilles solenergianlæg på terræn inden for lokalplanområdet.

10.2

Der skal etableres affaldshåndtering i form af nedgravet affaldssystem i henhold til gældende vejledning. Affaldshåndtering må placeres langs de interne boligveje og skal afskærmes med tæt beplantning af eks. bøgepur - i princippet som vist på illustrationsplanen.

10.3

Såfremt områdets befæstelsesgrad overstiger befæstelsesgraden fastsat i Svendborg Kommunes spildevandsplan, skal regnvand forsinkes lokalt ved eks. rekreativt udformede regnbede, vandrender og/eller rekreativt udformet regnvandsbassin.

11.1

I tilfælde af udstykning inden for lokalplanområdet, skal der oprettes en samlet grundejerforening med medlemspligt for samtlige grundejere inden for lokalplanområdet.

11.2

Grundejerforeningen skal forestå drift og vedligeholdelse af private fællesveje og stier, belysning, fælles fri- og opholdsarealer, fælles anlæg til bortledning af regnvand, herunder rørledninger samt øvrige fælles anlæg indenfor lokalplanområdet.

11.3

Grundejerforeningen skal oprettes senest når boligbebyggelser inde for to separate byggefelter er taget i brug, eller når Svendborg Kommune kræver det.

Ny boligbebyggelse må ikke tages i brug før:

  • Der er etableret de interne veje, stier og fælles parkeringsareal inkl. beplantning, der betjener den enkelte bebyggelse § 5.1, 5.2, 5.5, 5.8 og 5.9
  • Der er etableret affaldshåndtering jf. § 10.2

Private byggeservitutter og andre tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanen, fortrænges indenfor lokalplanens område af lokalplanen.

14.1

Ifølge Lov om Planlægning § 17 må ejendomme, der er omfattet af lokalplanforslaget, ikke bebygges eller i øvrigt udnyttes på en måde, der kan foregribe indholdet af den endelige plan. Den eksisterende, lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil.

Efter udløbet af høringsfristen kan byrådet tillade, at ejendommen bebygges eller udnyttes i overensstemmelse med forslaget, såfremt dette er i overensstemmelse med kommuneplanen og ikke er lokalplanpligtigt.

De foreløbige retsvirkninger gælder, indtil den endeligt vedtagne eller godkendte lokalplan er offentligt bekendtgjort, dog længst i ét år efter offentliggørelse af lokalplanforslaget.

Lokalplanforslaget bortfalder, hvis det ikke er endeligt vedtaget inden tre år fra offentliggørelsen.

15.1

Efter Svendborg Byråds endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må de ejendomme, der er omfattet af planen jævnfør § 18 i Lov om Planlægning kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.
Den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg med videre, der er indeholdt i planen.