9.1
Ubebyggede arealer må ikke anvendes til oplag og henstilling af eks. campingvogne, lastbiler, ikke indregistrerede køretøjer samt både.
Opholdsarealer og beplantning
9.2
Der skal etableres fælles opholdsarealer svarende til mindst 220 m² pr. bolig. De fælles opholdsarealer skal etableres inden for områderne udlagt til henholdsvis gårdrum og grønt område jf. kortbilag 2.
Op til 50% af et regnvandsbassins areal må indgå i beregningen for det fælles opholdsareal, under forudsætning af, at bassinet placeres i det fælles opholdsareal og, at bassinet udformes med flade brinker jf. § 9.13.Evt. regnbede og vandrender må indgå i opholdsarealerne.
9.3
Der skal i tilknytning til de enkelte boliger inden for byggefelterne B1-B6 vist på kortbilag 2 indrettes private opholdsarealer på indgangssiden af bebyggelsen mod gårdrum.
Private opholdsarealer på indgangssiden skal have en minimumdybde på 2,0 m målt fra boligens ydervæg og må ikke afskærmes med hegn eller lign. mod gårdrummet. Der må dog mellem de enkelte private opholdsarealer etableres afskærmning med en højde på maks. 1 m.
9.4
Der skal i tilknytning til de enkelte boliger inden for byggefelterne B1-B6 vist på kortbilag 2 indrettes private udendørs opholdsarealer på ydersiden af bebyggelsen i form af terrasse/have – eksempelvis som vist på illustrationsplanen, kortbilag 3.
Private haver skal placeres i direkte tilknytning til den enkelte bolig gives en størrelse på mellem. 20-30 m2 pr. bolig.
Private haver må etableres med afskærmning i form af levende hegn. Det levende hegn kan suppleres med et trådhegn på indvendig side.
9.5
Der er anvist areal til gårdrum på kortbilag 2.
Gårdrummene skal indrettes som åbne områder, hvor man kan færdes på kryds og tværs eksempelvis som vist på illustrationsplanen, kortbilag 3.
For hvert gårdrum skal minimum 50 % af arealet fremstå ubefæstede med beplantning.
Indretning af gårdrum kan eksempelvis bestå af:
- Træer, buske og bede - enkeltstående eller mindre grupper
- Fælles terrasse
- Legeområder
- Petanquebane og lign.
- Regnbede og vandrender
- gangstier
Der må inden for gårdrummene ikke etableres skure, cykelparkering og lign.
9.6
Der er anvist areal til grønt område på kortbilag 2.
Grønt område skal indrettes som et sammenhængende rekreativt område dog må mindre dele indrettes til private haver jf. § 9.4 eksempelvis som vist på illustrationsplanen, kortbilag 3.
Grønt område skal fremstå tilplantet med græsser, træer og buske for minimum 70 % af arealet og bestående af eksempelvis:
- Græsflader velegnede til eks. boldspil og leg.
- Grupper af træer og buske/områder med naturpræg jf. artliste for buske og træer under § 9.7
- Nyttehaver/prydhaver
- Hønsehus
- Regnbede
Der må inden for området etableres stiforbindelser og opsættes legeredskaber, borde/bænke, shelters og lign. der understøtter en rekreativ anvendelse af områderne.
Området må ikke opdeles med hegn eller lignende, der forhindrer at man kan færdes på kryds og på tværs. Der må etableres hegn omkring mindre områder eksempelvis nyttehaver.
Der må inden for området etableres sekundær bebyggelse jf. § 6.12.
9.7
Der er udlagt areal til levende hegn i 3,0 m bredde langs Brudagervej og Egemosevej som vist på kortbilag 2.
Eksisterende beplantning inden for arealet skal bevares under forudsætning af, at trafikal oversigt ved vej- og stiadgange mv. kan overholdes. Beplantningen må herudover beskæres/stynes til en højde på minimum 4 m i forbindelse med almindelig drift og vedligehold. Ved dårlig levestand må beplantningen fjernes under forudsætning af, der etableres af erstatningsbeplantning, som inden for få år vil nå en tilsvarende højde og volumen.
Ny beplantning skal bestå af hjemmehørende arter jf. nedenstående liste. Der må herudover plantes syrener.
9.8
Der skal etableres afgrænsende beplantning mod det åbne land som vist på kortbilag 2 i en bredde på min. 1 m.
Beplantningen skal udføres jf. § 9.7.
Afgrænsningen må alternativt udformes som fast hegn med naturpræg eks. stendige, kvashegn eller flettet hegn.
Note:
Den tilgrænsende private lodsejer har givet tilsagn om etablering af beplantning i 1 m bredde på sin side skal, så der opnås en samlet hegnsbeplantning med en bredde på 2 m.
9.9
Fællesparkering på 10 bilparkeringspladser eller derover skal begrønnes. Begrønningen skal være med mindst et træ pr. 5 parkeringspladser. Træerne skal ved plantning min. være str. 16-18 cm (i stammeomkreds målt 1 meter over terræn) og placeres i rækker, mindre grupper eller solitært.
Beplantningen skal udføres af hjemmehørende arter jf. liste i § 9.7
9.10
Der må inden for lokalplanområdet ikke udplantes planter, som af de danske myndigheder er registreret som uønskede i den danske natur eller som er registreret som invasive.
Terrænregulering
9.11
Der må inden for området terrænreguleres i nødvendigt omfang med henblik på at anlægge vej- og stiadgange til offentlig vej jf. § 5.1, 5.2 og 5.3 samt opføre bebyggelse med gulvkoter som angivet i § 6.3.
Terrænet må bearbejdes med hævede plateauer, trappeanlæg, ramper og lignende under forudsætning af, at der sikres fuld tilgængelighed til boliger og fælles opholdsarealer.
Der må i området ikke opføres støttemure med en højde på over 1 m. Ved behov for større terrænmure skal disse aftrappes eller terrasseres.
9.12
Inden for grønt område jf. kortbilag 2 er det kun tilladt at terrænregulere indtil +/- 0,5 m i forhold til eksisterende terræn.
Terrænregulering må ikke foretages nærmere skel end 3,0 m med undtagelse ved etablering af færdselsarealer.
Etablering af regnvandsbassiner er ikke omfattet af bestemmelserne om terrænregulering.
Lokal afledning af regnvand (LAR)
9.13
Inden for lokalplanområdet skal der etableres anlæg til forsinkelse af regnvand i form af regnvandsbassin samt evt. regnbede, vandrender og lign. Der må højst ledes 2 l/s fra lokalplanområdet til regnvandskloakken.
Regnvandsbassin skal placeres i den sydlige del af lokalplanområdet med en minimumafstand på 3,0 m fra skel som vist med principiel størrelse og udformning på kortbilag 2.
Regnvandsbassinet skal udformes med flade brinker mod nord med et fald på maksimalt 1 m over 5 m.
Der skal være adgang til regnvandsbassinet, således det er muligt at drifte og vedligeholde bassinet.
Note:
Bassinets endelige udformning og volumen fastlægges i forbindelse med tilslutning og udledningstilladelse.