9.1
Ubebyggede arealer må ikke anvendes til oplag og henstilling af campingvogne, lastbiler, ikke indregistrerede køretøjer samt både.
9.2
Der skal etableres fælles opholdsarealer svarende til mindst 125 m² pr. bolig. De fælles opholdsarealer skal etableres inden for delområde III.
Der må inden for delområde III etableres fællesfaciliteter til rekreativ brug såsom fælleshus, drivhuse, overdækninger, shelters, legepladser mv. Fælleshuset og øvrige fælles bebyggelser må medregnes som en del af lokalplanområdets fælles opholdsarealer.
Naturområdet vist på kortbilag 2 må ikke medregnes til fælles opholdsareal.
Op til 50% af et regnvandsbassins areal må indgå i beregningen for det fælles opholdsareal, under forudsætning af, at bassinet placeres i det fælles opholdsareal og, at bassinet udformes med flade brinker jf. § 9.16.
NOTE:
Der kan herudover etableres fælles opholdsarealer inden for de enkelte byggefelter jf. § 6.14.
9.3
Der skal i tilknytning til de enkelte boliger inden for byggefelterne B1, B2, B3, B5, B6, B7 og B8 vist på kortbilag 2 indrettes private udendørs opholdsarealer i form af forhave, baghave/terrasse og lign. svarende til et areal pr. bolig på min. 25 m2. Private opholdsarealer skal placeres inden for byggefeltets afgrænsning og have en minimumdybde på 2,5 m målt fra boligens ydervæg.
Private udearealer må etableres med afskærmning i form af levende eller faste hegn i træ med en højde på maks. 1,2 m. Det levende hegn kan suppleres med et trådhegn på indvendig side.
Levende hegn skal placeres, så det ikke rager udover skel.
9.4
I tilknytning til de enkelte boliger inden for byggefelt B4 vist på kortbilag 2 må belagte arealer til eksempelvis terrasser, indgangsområder mv. samlet udgøre maks. 40 m2.
Note:
Adgangssti til boliger indgår ikke i opgørelse af befæstede arealer i tilknytning til den enkelte bolig.
Beplantning
9.5
Delområde III skal indrettes som fælles fri- og opholdsareal for det samlede lokalplanområde og skal fremstå som et samlet område, hvor man kan færdes på kryds og tværs.
Arealet skal fremstå tilplantet med græsser, træer og buske for minimum 50 % af arealet og bestående af eksempelvis:
- Græsflader velegnede til eks. boldspil og leg.
- Grupper af træer og buske/områder med naturpræg
- fælles nyttehaver/prydhaver
Note
Regnvandsbassiner og sø inkl. brinke samt naturområde indgår ikke til opfyldelse af krav om 50% beplantet areal.
9.6
Områder anvist til grønt område på kortbilag 2 skal anlægges med beplantning græsser, buske og træer. Der må inden for områder opsættes legeredskaber, bænke og lign. der understøtter en rekreativ anvendelse af områderne.
9.7
Til beplantningen af fælles friarealer skal anvendes egnskarakteristiske og hjemmehørende danske arter af træer og buske. Der må ikke plantes træer, der kan nå en højde på mere end 5 meter tættere på skel end 4 meter.
Der må i lokalplanområdet ikke udplantes planter, som af de danske myndigheder er registreret som uønskede i den danske natur eller som er registreret som invasive.
9.8
Eksisterende hegnsbeplantning vist på kortbilag 2 skal bevares som beplantningselement.
Beplantningen må udtyndes, beskæres og opstammes i forbindelse med anlæg af hovedsti og almindelig drift og vedligehold.
Fældning af træer med en stammeomkreds på over 80 cm målt i 1 m højde må kun ske med dispensation fra Svendborg Kommuneskal og vil blive fulgt at nedenstående erstatningskrav:
- Plantning af 2 nye træer inden for delområdet for hvert træ som fældes. Erstatningstræer skal ved plantning have en stammeomkreds på 16-18 cm målt i 1 m højde.
Naturområde
9.9
Der må ikke foretages ændringer i området anvist som naturområde på kortbilag 2 uden foregående tilladelse fra Svendborg Kommune
Hegn
9.10
Hegn inden for lokalplanområdet skal udføres som levende hegn. Det levende hegn kan suppleres med et trådhegn, lamelhegn eller raftehegn på indvendig side med højst samme højde som det levende hegn fuldt udvokset. Levende hegn skal placeres så det ikke rager ud over skel.
Hegn langs lokalplanområdets afgrænsning må få en højde på maks. 1,8 m.
Øvrige hegn inden for lokalplanområdet må udføres med en højde på maks. 1,2 m.
Se også § 9.3 for hegn omkring private udearealer og § 9.12 for beplantning omkring parkeringspladser.
Vej- og parkeringsarealer
9.11
Fællesparkering på 10 bilparkeringspladser eller derover skal begrønnes. Begrønningen skal være med mindst et træ pr. 5 parkeringspladser. Træerne skal ved plantning min. være str. 16-18 cm (i stammeomkreds målt 1 meter over terræn) og placeres i rækker, mindre grupper eller solitært.
9.12
Der skal omkring parkeringsarealer etableres afskærmende beplantning i form af stedsegrøn beplantning med en højde på mellem 0,6 og 1,2 meter.
9.13
Affaldsstationer skal etableres på terræn eller som nedgravede løsninger og skal kunne betjenes fra vejareal. Affaldsstationer på terræn skal afskærmes med stedsegrøn beplantning.
Terrænregulering
9.14
Det er kun tilladt at terrænregulere indtil +/- 0,5 m i forhold til eksisterende terræn, og der må ikke etableres støttemure med højde målt fra terræn på over 0,5 m.
Etablering af regnvandsbassiner er ikke omfattet af bestemmelserne om terrænregulering.
9.15
Terrænregulering må ikke foretages nærmere skel end 0,5 m. I en afstand på mellem 0,5 og 2,5 m fra skel skal terrænet ved regulering gives en jævn hældning, og der må i dette område ikke etableres støttemure.
Lokal afledning af regnvand (LAR)
9.16
Inden for lokalplanområdets skal der etableres anlæg til lokal anledning af regnvand (LAR).
Inden for delområde III må der anlægges regnvandsbassiner som vist med principiel placering og udformning på Kortbilag 2.
Regnvandsbassinet skal være et såkaldt vådt bassin med et permanent vandspejl og udformes med flade brinker med et fald på maksimalt 1 m over 5 m.
Inden for matr.nr. 77s, Ulbølle by, Ulbølle (det sydlige bassin vist på kortbilag 2) må regnvandsbassin alternativt konstrueres som helt eller delvist underjordisk f.eks. rørbassin eller kassettebassin.
Bassinstørrelser skal dimensioneres, så der fra lokalplanområdet udledes maks. 5 liter pr. sekund til recipient.
Der skal være adgang til regnvandsbassinet, således det er muligt at drifte og vedligeholde bassinet.
Note:
Det konkrete volumen af regnvandsbassiner afklares i forbindelse med tilslutning- og/eller udledningstilladelse.