Vedtaget
Lokalplanen er endeligt vedtaget af Svendborg Kommunalbestyrelse den 17. december 2024.
Lokalplanens varige retsvirkninger er trådt i kraft ved indlæsning til Plandata.dk den 10. januar 2025.
§ 5.1 tilføjes i note:
Vej A kan bruges som adgang til område B.
Indenfor det fredede område skal alt byggeri og anlæg godkendes af bygningsfredningsmyndigheden, Slots- og Kulturstyrelsen på baggrund af et konkret projekt.
§ 5.2 ændres fra:
Vejadgang til lokalplanområdet skal ske fra Kullinggade via eksisterende overkørsel til lokalplanområdet mod nord (vej A) samt adgangsgivende indkørsel midt på lokalplanområdet (vej B).
Dog er der mulighed for at anlægge en ny alternativ ind- og udkørsel (vej C) mod syd.
Hvis vejadgang B til delområde B ikke kan realiseres, anvendes alternativt vejadgang A. Hvis vejadgang fra vej A til delområde B ikke kan realiseres, kan anlægges en ny adgangsgivende vej C til delområde B.
Til:
Vejadgang til lokalplanområdet skal ske fra Kullinggade via eksisterende overkørsel til lokalplanområdet mod nord (vej A) og via adgangsgivende ind- og udkørsel fra Kullinggade til delområde B, placeret et vilkårligt sted indenfor strækning B vist på kortbilag 5. Der må maksimalt være to ind- og udkørsler fra Kullinggade til lokalplanområdet.
Tilføjes i note:
En ny ind- og udkørsel fra Kullinggade til lokalplanens delområde B skal udføres trafiksikkert med tilstrækkelig oversigtforhold der opfylder vejregler for kryds, evt. krav til at afventende biler skal holde på egen matrikel og ikke på Kullinggade samt adgang for beredskab/ambulance mv.
§ 5.11 tilføjes:
Parkering skal holdes indenfor den tilknyttede bebyggelses delområde. Dog kan der:
- søges dispensation fra lokalplanens krav om udlæg af parkeringspladser inden for lokalplanområdet og enten placere det manglende antal parkeringspladser på anden matrikel i nærmiljøet eller indbetales til Svendborg Kommunes parkeringsfond jf. Svendborg kommunes regler herfor. Parkeringspladser der er etableret på anden matrikel, skal tinglyses, jf. parkeringsbekendtgørelsen.
- tillades dobbeltudnyttelse for 1/3 af parkeringspladser på terræn indenfor lokalplanområdet
- i forbindelse med dobbeltudnyttelse tillades at 1/3 af parkeringspladser i delområde A benyttes i tilknytning til boliger i delområde B
§ 5.16 ændres fra:
Der skal som minimum etableres cykelparkering som angivet:
- 4 stativer/100 m² etageareal boliger. Heraf skal der sikres plads til 1 pladskrævende cykel pr 500 m² etageareal boliger.
- 1 stativ/100 m² etageareal kontor- og serviceerhverv
- 4 stativer/100 m² etageareal for Række-, kæde-, klyngehuse o.l.
Til:
Der skal som minimum etableres cykelparkering som angivet:
- 3 stativer/100 m² etageareal boliger. Heraf skal der sikres plads til 1 pladskrævende cykel pr 500 m² etageareal boliger.
- 1 stativ/100 m² etageareal kontor- og serviceerhverv
- 3 stativer/100 m² etageareal for Række-, kæde-, klyngehuse o.l.
§ 6.1 ændres fra
Bebyggelse skal opføres indenfor byggefelterne vist på kortbilag 3. Dog kan parkering på terræn gives en overdækning jf. § 5.23
Til:
Bebyggelse skal opføres indenfor byggefelterne vist på kortbilag 3. Dog kan parkering på terræn gives en overdækning jf. § 5.15
§ 6.7 ændres fra:
For byggefelt 5 gælder at bebyggelsen maksimalt må opføres i 2,5 etage og at bygningshøjden ikke må være højere end 11,5 meter.
Til:
For byggefelt 5 gælder
- at bebyggelsen maksimalt må opføres i 2,5 etage og
- at bygningshøjden ikke må være højere end 8,5 meter samt
- at facadehøjden ikke må overstige 6 meter fra eksisterende terræn til tagfod. Dog er gavle undtaget.
§ 6.7 tilføjes i forklarende note:
En sammenbygning med den fredede bygning kræver tilladelse fra bygningsfredningsmyndigheden, Slots- og Kulturstyrelsen.
§ 6.8 ændres fra:
For byggefelt 1 gælder at bygningshøjden ikke må overstige 3 etager foruden kælderplan, i 12,5 meters højde fra gadeplan. Kommunalbestyrelsen kan dog tillade bygningshøjden forøget til en bygningshøjde i maksimalt 13 meters højde, når bestemmelser for tagets udformning i § 7.22 er overholdt og på baggrund af en konkret vurdering.
Til:
For byggefelt 1 gælder at bygningshøjden ikke må overstige 3 etager foruden kælderplan, i 12,5 meters højde fra gadeplan. Kommunalbestyrelsen kan dog tillade bygningshøjden forøget til en bygningshøjde i maksimalt 13 meters højde, når bestemmelser for tagets udformning i § 7.21 er overholdt og på baggrund af en konkret vurdering.
§ 6.9 tilføjes følgende tekst i note:
Bygningsfredningsmyndigheden, Slots- og Kulturstyrelsen skal godkende alle ændringer indenfor det fredede område vist på kortbilag 7, Kulturmiljø.
§ 6.10 ændres fra:
For byggefelt 1 gælder at bygningsdybder ikke må overstige 11 meter fra yderside af ydervæg til ydervæg. Hvis en boligdybde overstiger 10 m skal der sikres vinduer mod både øst og vest for hver bolig. Der er desuden mulighed for bygningsfremspring på op til 3 m mod øst, som maksimalt må udgøre 50 % af facaden.
Indgangspartier mod Kullinggade skal markeres visuelt via fremspring i eller tilbagetrækning af facaden.
Altaner indgår i bygningens samlede dybde. Dog kan der tillades påhængte altaner på østsiden af boligerne mod Kullinggade for de dele af bygningen, der er mindre end 11 m dybe.
Til:
For byggefelt 1 gælder at:
- bygningsdybder ikke må overstige 11 meter fra yderside af ydervæg til yderside af ydervæg.
- hvis en boligdybde overstiger 10 meter skal der sikres vinduer mod to modstående verdenshjørner for hver bolig.
- der er mulighed for bygningsfremspring på yderligere op til 3 m mod øst, som dog maksimalt må udgøre 50% af facadens samlede længde
- alle indgangspartier mod Kullinggade skal markeres visuelt via fremspring i eller tilbagetrækning af facaden
- påhængte altaner på bagsiden af bebyggelse, væk fra Kullinggade må maksimalt være 1,5 meter dybe
Note tilføjes: Boliger skal gives en rimelig dybde, for at imødekomme opholdsrummenes komfort og kvalitet med tilstrækkelig dagslysforhold og mulighed for udluftning på tværs af boligen.
Indenfor det fredede område skal alt byggeri godkendes af bygningsfredningsmyndigheden, Slots- og Kulturstyrelsen på baggrund af konkret projekt.
§ 7.7 tilføjes i note:
Et bygge- eller anlægsprojekt indenfor det fredede område kræver tilladelse fra bygningsfredningsmyndigheden, Slots- og Kulturstyrelsen.
§ 7.8 tilføjes:
dog kan vinduer, døre og porte desuden gives mørkere nuancer iblandet sort.
og
Hvis en indkørsel til delområde B placeres i en hjørnebygning mod den fredede villa gælder at:
- facader mod den italienske villa skal gives samme fortløbende brystning, gesims, ornamentik med recesser og lignende som den øvrige del af bygningen, der vender mod Kullinggade. Dertil skal tagfladen være ensartet og sammenhængende
- hvor der bag facaden etableres nedkørsel til parkeringskælder, skal facaden mod den italienske villa forsynes med tilbagetrukket murfelter, der følger facadens øvrige vinduessætning
§ 7.9 tilføjes:
dog kan vinduer, døre og porte desuden gives mørke nuancer jf. farveskala i note iblandet sort.
§ 7.15 tilføjes:
At stueetagens murhuller mod Kullinggade, undtaget hoveddøre samt maksimalt to porte skal gives en brystning på mindst 0,7 meter over færdigt gulvniveau
§ 7.28 ændres til:
Kvistflunker (kvistens sidevægge) skal fremstå i skifer herunder skiffereternit, som pudsede eller med metalinddækning, dog ikke zink eller kobber.
§ 9.2 tilføjes:
Der kan desuden placeres højere beplantning i naboskel mod syd, hvis der er enighed herom mellem grundejere.
§ 9.7 tilføjes:
Hvis en ind- og udkørsel til delområde B placeres i stueetagen på hjørnet af ny bebyggelse overfor den italienske villa, skal der anlægges en lommepark i form af et grønt opholdsareal med offentlig adgang, som skal indrettes med inventar til ophold.
Facade og arealet der vender mod Den Italienske Villa, skal indbyde til ophold med referencer til den italienske villas historiske have, i form af f.eks. espalier, klatreplanter, bede med stauder og haveelementer som bænke og skulpturer.
Note tilføjes:
En lommepark har til hensigt at referere til den italienske villas haveanlæg i 1880'ernes Danmark med præg af de planter, der passede til tidens stil og æstetik afbalanceret med havnemiljøets lidt grove karakter. Alle bygge- eller anlægsprojekter indenfor det fredede område kræver tilladelse fra Slots- og Kulturstyrelsen.
§ 9.11 slettes:
I delområde A er pladsen fredet og det er her stort set kun muligt at beplante området ud mod Kullinggade.
§ 9.17 ændres fra:
Det må inden for delområde A ikke terrænreguleres. Dog kan der ske terræntilpasning inden for det fredede område med tilladelse fra bygningsfredningsmyndighede, Slots- og Kulturstyrelsen.
Til:
Det må inden for delområde A kun terrænreguleres med tilladelse fra bygningsfredningsmyndigheden, Slots- og Kulturstyrelsen.
§ 9.19 ændres fra:
Bebyggelsens terræn/plint skal nedtrappes indenfor overgangszonen - felt 1 på kortbilag 4 - med en hældning på maksimalt 75 grader.
Overgangszonen skal beplantes og/eller udføres som trappesering i fast materiale.
Til:
Bebyggelsens terræn/plint skal afsluttes indenfor overgangszonen - felt 1 på kortbilag 4 - med en hældning på maksimalt 75 grader.
Overgangszonen skal beklædes i fast materiale i form af træ og gives et maritimt udtryk.
Plinten kan nedtrappes og beplantes.
Noten tilføjes:
En plints afslutning skal gives et maritimt udtryk og beklædes med træ, med henblik på at modstå de barske forhold, som saltvand kan forårsage, samtidig med at plinten fremstår mindre bastant og med et imødekommende materiale, en rar taktil overflade, der er tilpasset områdets maritime kultur. Overgangszonen kan udformes i et landskab med beplantning der trapper ned.