Kommuneplanens hovedstruktur
Lokalplanen er udarbejdet i overensstemmelse med kommuneplanens hovedstruktur. Nedenstående overskrifter er et udsnit af kommuneplantemaer, som er relevante for nærværende lokalplan.
Byudvikling og bosætning
Lokalplanområdet er beliggende indenfor lokalområdet Vindeby-Troense, som udgør den nordligste del af Tåsinge.
Vindeby-Troense-bydelen fungerer hovedsageligt som boligforstad til Svendborg By.
Planlægningen for et blandet boligområde vil være med til at understøtte et varieret udbud af bosætningsmuligheder.
Erhverv og Turisme
Lokalplanområdet ligger ikke inden for et udpeget konsekvensområde til produktionsvirksomheder.
Der er ingen produktionsvirksomheder inden for en radius af 2,2 km fra lokalplanområdet. De boliger, lokalplanen giver mulighed for, vil ikke begrænse virksomheders drift eller produktion.
Landbrug og dyrehold
Der ligger ingen væsentlige større husdyrbrug i nærheden af lokalplanområdet. Nærmeste husdyrbrug, der kan have et mindre kvæghold, ligger på Jydevej 3, 5700 Svendborg og dermed mere end 850m fra planområdet. Etablering af planområdet vil ikke være i konflikt i med Planlovens §§ 15a eller 15b for så vidt angår husdyrbrug.
Kulturarv
Lokalplanområdet er ikke omfattet af kulturarvsarealer, kirkebeskyttelsesområder eller bevaringsværdige bygninger.
Kulturmiljø
Lokalplanområdet ligger ikke indenfor et udpeget kulturmiljø.
Nærmeste kulturmiljø er Troense Skipperby som er beliggende ca. 100 m mod øst.
Skipperbyen Troense, hvor bebyggelsen domineres af gamle bindingsværkshuse, har bevaret sin oprindelige struktur, byggestil ud mod vandet og mod syd. Udbygningen af Troense er sket mod nordvest som separate bydele Vindeby og Eskær.
Det vurderes, at lokalplanen ikke vil påvirke kulturmiljøet ved Troense Skipperby negativt. Der er ved vurderingen lagt vægt på afstanden til kulturmiljøet, at udviklingen af boligområdet sker med vægt på et åbent og lavt byggeri og da der samlet er tale om en mindre udvidelse af det eksisterende bebyggede bymiljø.
Landskabsområder
En del af lokalplanområdet er i kommuneplanen udpeget som kystforland. Det betyder at ved ændret arealanvendelse, etablering, udvidelse eller ændring af byggeri og tekniske anlæg skal de visuelle sammenhænge mellem land og vand, mellem modstående kyster og på langs af kystlinjen varetages.
I planlægningen er det vigtigt at tage hensyn til kystforlandet og undgå tiltag, som vil bryde med eksisterende karakter med byområder kendetegnet med et lavt og grønt udtryk. Der skal derfor lægges vægt på at sikre et grønt strøg i nye bebyggelser.
De smalle sunde omkring området betyder, at større ændringer på de modstående kyster kan have stor virkning på området.
Den bebyggelse, som lokalplanen giver mulighed for, kan betegnes som en mindre udvidelse i et eksisterende bebyggede bymiljø. Bebyggelsen vil være placeret bag anden kystnær bebyggelse og vil kun i begrænset omfang kunne ses fra vandet, og vurderes derfor ikke at påvirke kystlinjen eller de modstående kyster i væsentlig grad.
LKM – landskabskarakterområde 21, Bregninge Bakke
Lokalplanområdet ligger inden for et område, der er udpeget som sårbart kystlandskab defineret som en bølget bakkeformation, Bregningen Bakke, der er skrånende ned mod kysten. Området er karakteristisk landbrugsflade med enkelte gårde, småskove og kraftige levende hegn.
I området er der endnu reminicenser af et helt århundredes tradition med frugtavl i form af æbleplantager og omgivelserne er næsten
uforstyret af tekniske anlæg. Det er en målsætning i kommuneplanens retningslinjer for særlige værdifulde landskaber, at kystforland skal behandles med varsomhed.
Lokalplanen giver mulighed for at udbygge området med en lav boligbebyggelse i 1-1½ etage. Boligbebyggelsen er tilpasset i størrelsesforholdet med den omkringliggende bebyggelse og underordner sig med sin lave skala kystlandskabets markante bakkeformation.
For at bevare landskabets karakter som stærkt skrånende ned mod kysten tillades der kun i begrænset omfang terrænregulering indenfor lokalplanområdet.
Topografi
Lokalplanområdet er en del af en gammel kystskråning stigende terræn fra kote 12,50 til kote 26,50.
Kyst
Kystnærhedszonen
Hele lokalplanområdet ligger inden for kystnærhedszonen i landzonen. Området overføres med nærværende lokalplan fra landzone til byzone. Jf. planlovens § 5b skal der være en særlig planmæssig eller funktionel begrundelse for at inddrage nyt areal i byzonen.
Området ligger ca. 330 m fra kysten og er placeret bag eksisterende boligområder mod kysten.
Lokalplanområdet blev opprioriteret til kategori 1 i boligrækkefølgeplanen i Kommuneplan 2021-2033. Baggrunden var, at understøtte byudvikling i lokalområdet Vindby-Troense. Der er ingen andre byområder omkring Vindeby-Troense, som ligger uden for kystnærhedszonen. Områder i byzonen er alle lokalplanlagte og fuldt udbygget.
Lokalplanen skal således være med til at sikre tilstrækkelige udviklingsmuligheder for lokalområdet.
Området ligger ca. 330 m fra kysten og er placeret bag eksisterende boligområder mod kysten.
Visuel påvirkning
Kystnærhedszonen er en planlægningszone, hvor der i henhold til planlovens § 16, stk. 4 i lokalplanen skal oplyses om den visuelle påvirkning af omgivelserne ved planens realisering.
Lokalplanen giver mulighed for at opføre et mindre antal boliger som åbent-lavt og tæt-lavt boligbebyggelse i 1-1½ etage med en højde der ikke overstiger 8,5 m. Derudover sikrer lokalplanen udlæg af grønne fælles friarealer i tilknytning til boligbebyggelsen.
Set fra kysten er landskabet stærkt skrående, hvor lokalplanområdet er beliggende bag eksisterende kystnær bebyggelse. Lokalplanområdet vil delvist være synligt fra kysten, men lokalplan skal være med til at sikre, at bebyggelsen indpasses i forhold til terræn, omkringliggende bebyggelse og sin kystnære placering.
Det skrående terræn, det at lokalplanområdet er placeret bag eksisterende bebyggelse og det at lokalplanen ikke giver mulighed for, at ny bebyggelse kan afvige væsentligt fra den eksisterende bebyggelse i området bevirker, at den nye bebyggelse ikke visuelt vil påvirke kystlandskabet i nævneværdig grad. Det vurderes ligeledes, at der ikke er behov for en en visualisering fra kysten.
Geologi og grundvand
Boligområder vurderes ikke at være i strid med drikkevandsinteresser, når etableringen af boliger ligger udenfor et boringsnært beskyttelsesområde (BNBO).
Lokalplanområdet er placeret indenfor et område med særlig drikkevandsinteresse (OSD), men der er godt 1 km til den nærmeste almene vandindvindingsboring og dennes BNBO (kort med OSD nedenfor).
Boring er tilknyttet Vindeby Vand, og vandet der indvindes, bliver dannet vest for boringen. Boringen er den nordligst af to boringer, og der planlægges for, at der bliver etableret endnu en boring mellem de to eksisterende boringer.
Lokalplanlægningen for boligområdet vurderes dermed ikke at være i strid med drikkevandsinteresserne.
Klimatilpasning
I henhold til retningslinjerne for vand- og klimatilpasning i gældende Kommuneplan 2021 - 2033 er området ikke udpeget som fokusområde for hverken havvand eller regnvand.
Oversvømmelseskort viser, at der lokalt kan forekomme mindre oversvømmelser ved boligbebyggelsen i dele af lokalplansområdet ved en 20 års hændelse.
Terrænet i lokalplanområdets vestlige del er forholdsvis fladt som falder gradvist og mere kraftigt længere mod øst.
Området kloaksepareres, hvorfor der generelt må afledes regnvand fra et befæstet areal svarende til 30 % af det matrikulære areal til den kommende regnvandskloakledning. Dette krav gælder for hver enkelt parcel samt for veje og fællesarealer.
Lokalplanen sikrer, at øvrigt regnvand ved ekstrem regn (100-årshændelse) kan ledes væk fra veje og fællesarealer til tørre regnvandsbede eller nedsivningsområde. Ved etableringen af de angivende foranstaltninger forebygger lokalplanen mod alvorlige følger fra oversvømmelser på grund af regnvand i lokalplansområdet.
Ifølge kommuneplanens rammer om klimatilpasning skal overfladevand bruges som et synligt, rekreativt element for eksempel ved etablering af rekreative anlæg, der kan bruges som nedsivningsområde eller regnvandsbassin ved kraftig nedbør.
Kommuneplanens generelle rammer for lokalplanlægning
Lokalplanen er i overensstemmelse med kommuneplanens generelle rammer for lokalplanlægning.
Kommuneplanens rammebestemmelser
Lokalplanens område omfattes af følgende kommuneplanramme for lokalplanlægningen:
06.02.B.055 - Boligområde Thorseng Troense
Rammeområdet skal anvendes til
boligformål i form af fritliggende énbolighuse, dobbelthuse, rækkehuse og kædehuse.
Der skal planlægges for en kombination af åben-lav og tæt-lav boligbebyggelse, så der opnås en variation i bebyggelsesstruktur og boligudbud.
Den maksimale bygningshøjde er for området 8,5 meter opført i maksimalt 1½ etage.
Gældende lokalplaner
Lokalplanområdet er ikke omfattet andre lokalplaner.
Servitutter
Ejere og bygherrer er selv ansvarlige for at sikre sig overblik over tinglyste servitutter, der har betydning for bygge- og anlægsarbejder. Man skal være opmærksom på, at ikke alle rør, kabler og ledninger er tinglyst. Derfor bør relevante forsyningsselskaber høres inden jordarbejder påbegyndes.
Ved udarbejdelsen af lokalplanen er der registreret følgende servitutter, som kan have betydning for bygge- og anlægsarbejde inden for lokalplanområdet.
Der er ikke registreret tinglyste servitutter som vil have betydning for gennemførelse af planlægningen. Svendborg Kommune påtager sig ikke eventuelle fejl og mangler.
Liste over servitutter:
- 1. 11.11. 1111 Dok. om grusgrave, oldtidsminder m.v.
- 11.11. 1111 Dok. om vej mv. gangsti mv.
- 11.11. 1111 Dok. om fællesarealer mv.
- 16.05. 1973 Dok. om hegn, hegnsmur mv.
- 17.05. 1973 Dok. om bebyggelse, benyttelse mv.
- 17.05. 1973 Dok. om bebyggelse, benyttelse mv.
- 21.09. 1973 Dok. om bebyggelse, benyttelse mv.
- 16.09. 1974 Dok. om vej mv.
- 22.04. 1976 Dok. om sparebassin for regnvandssystem mv.
- 13.07. 1978 Dok. om bebyggelse, benyttelse mv. (Udsigtsdeklaration som tidligere beskrevet i redegørelsen)
- 14.04. 2009 Dekl. ang. et kloakanlæg
CittaSlow
Svendborg Kommune opnåede i 2008, som den første danske kommune, medlemskab af den internationale Cittaslowbevægelse.
Ved at være en del af Cittaslow, har Svendborg Kommune forpligtet sig på, at planlægge og udvikle kommunen med udsyn, kvalitet og omtanke.
Vi skal bruge de moderne og teknologiske løsninger på en kreativ måde, med afsæt i de lokale særpræg, traditioner og historien.
Svendborgs lokale særpræg, traditioner og historie er forankret i naturen, landskaberne, det maritime, det kulinariske, de velbevarede historiske bygninger, de snoede gader og de levende landsbyer, et aktiv foreningsliv, en stærk høj- og friskole tradition, masser af kulturtilbud, levende havnemiljøer, smukke landskaber - og uanset hvor du er, så er det hele tæt på.
Lokalplanen understøtter udviklingen af lokalområdet ved Vindeby-Troense ved en mindre udvidelse af det eksisterende bebyggede bymiljø. Området gives en blandet variation af åben-lav og tæt-lav boligbebyggelse som skal biddrage positivt til en blandet bosætning og kvalitet.
Tilgængeligheden og nærheden til natur og naturoplevelser har stor betydning for bosætning og sundhed. Nærværende lokalplan er med til at understøtte dette.
Bosætningsstrategi 2020
Lokalplanen understøtter Kommunalbestyrelsens strategi om, at kunne tilbyde både attraktive byggemuligheder for fx de unge børnefamilier. Boligudvalget skal være blandet både i forhold til boligtype, boligstørrelser og ejerformer. Der skal i forbindelse med planlægning af nye boligområder så vidt muligt indtænkes en andel af mindre boliger.
Lokalplanen giver mulighed for en blandet bebyggelse med fokus på attraktive byggemuligheder som understøtter bosætningen i lokalområdet. De større parcelhusgrunde kan være attraktive som familieboliger for de såkaldte "homecomers" eller nye tilflyttere, mens de mindre rækkehusgrunde kan være attraktive som boliger for såkaldte "emptynesters". Tilbuddet om mindre boliger kan samtidig være med til at understøtte en flyttekæde.
Svendborg Kommune må ikke vedtage planer, der kan skade arter eller naturtyper, der er på udpegningsgrundlaget for Nature 2000- områder, eller yngle- og rasteområder for arter på EU’s habitatdirektivs bilag IV. Alle planer og projekter skal derfor vurderes i forhold til, om de kan skade Natura 2000-områder eller strengt beskyttede arter på direktivets bilag IV.
Natura 2000
Natura 2000-områderne er et netværk af beskyttede naturområder i EU. Områderne skal bevare og beskytte naturtyper og vilde dyre- og plantearter, som er sjældne, truede eller karakteristiske for EU-landene. Natura 2000-områder består af Fuglebeskyttelsesområder, Habitatområder og Ramsarområder. Nogle af områderne er både Fuglebeskyttelses-, Habitat- og Ramsarområde på én gang.
Lokalplanen er ikke beliggende indenfor et Natura 2000-område.
Nærmeste Natura 2000-områder er N127 – Sydfynske Øhav som befinder sig ca. 4,1 km fra lokalplanområdet og N242 – Thurø Rev, som befinder sig ca. 4,1 km fra lokalplanområdet.
Svendborg Kommune vurderer, at planen i sig selv eller i sammenhæng med andre planer ikke vil påvirke Natura 2000-områder eller deres udpegningsgrundlag.
Habitatbekendtgørelsen §6
I habitatsbekendtgørelsen er opført dyre- og plantearter, hvor Danmark har særligt ansvar for at kræve streng beskyttelse - de såkaldte bilag IV-arter. Der skal træffe foranstaltninger, der sikrer de nævnte arters naturlige udbredelsesområde.
Ifølge udbredelseskort fra Bilag IV Håndbogen og kommunens øvrige oplysninger er det planlagte område beliggende i udbredelsesområdet for følgende arter på habitatdirektivets Bilag IV (Bilag IV-arter):
- Pattedyr: Brun Flagermus, Sydflagermus, Dværgflagermus
- Krybdyr: Markfirben
- Padder: Stor Vandsalamander, Spidssnudet Frø, Springfrø
Lokalplanområdet afgrænses af et beskyttet dige. Diger kan være levested for Bilag IV-arter (eks. rastested for padder eller yngle- og rastested for markfirben. Påvirkes digerne som følge af projektet, så skal der tages stilling til om det kræver dispensation. I forbindelse med en evt. dispensation skal der foretages en vurdering vedr. Bilag IV-arter.
Der er ikke andre egnede levesteder for Bilag IV-arter i lokalplanområdet. Herunder er der ikke egnede yngle- og rastesteder for flagermus.
Det er kommunens samlede vurdering, at planen ikke vil betyde påvirkning af egnede levesteder for Bilag IV-arter. Det forudsættes at beskyttelsen af diget videreføres i lokalplanbestemmelserne.
Naturbeskyttelsesloven
Naturbeskyttede områder
Der er ikke registreret beskyttede naturområder, jf. Naturbeskyttelseslovens § 3, indenfor det planlagte område.
Skovbyggelinje
Der er ingen skovbyggelinje indenfor lokalplanområdet.
Kirkebeskyttelseslinjer
Der er ingen kirkebeskyttelseslinje indenfor lokalplanområdet.
Strandbeskyttelse
Der er ingen strandbeskyttelse indenfor lokalplanområdet.
Jordforureningsloven og Lov om forurenet jord
Der er ikke kortlagt forurening efter Jordforureningsloven inden for lokalplanområdet.
Lokalplanområdet er ikke omfattet af anmelde- og analysepligt for bortskaffelse jord.
Ejeren eller brugeren skal sikre sig, at de øverste 50 cm jord af det ubebyggede areal ikke er forurenet eller, at der er etableret varig belægning på arealet jf. Jordforureningsloven.
Ejeren eller brugeren skal ud fra de oplysninger, de kender, selv tage stilling til, om kravet er opfyldt eller om der skal foretages nærmere undersøgelser.
Såfremt der under et bygge- og anlægsarbejde opstår mistanke ved syn eller lugt om jordforurening, skal arbejdet standses og Svendborg Kommune kontaktes.
For yderligere oplysninger kontaktes Svendborg Kommune.
Drikkevandsinteresser
Lokalplanområdet er i sin helhed beliggende inden for et område med særlig drikkevandsinteresse, OSD, hvor grundvandet i særlig grad skal beskyttes. OSD udpeges af staten, hvor grundvandet har regional betydning for den nuværende og fremtidige vandforsyning.
Lokalplanens bestemmelser for områdets anvendelse er ikke i strid med grundvandsbeskyttelsen, idet området anvendes til boligformål. Der må inden for boligområder kun finde erhvervsmæssig virksomhed sted som i ubetydelig grad påvirker miljøet.
Landbrugspligt
Området er omfattet af landbrugspligt. Realisering af lokalplanen forudsætter, at grundejer søger landbrugspligten ophævet efter Landbrugslovens § 6, stk. 1, nr. 1.
Bygningsfredningsloven
Fredede bygninger
Der er ingen fredede bygninger indenfor lokalplanområdet.
Museumsloven
Fortidsminder
Der er ikke registreret fortidsminder indenfor lokalplanområdet.
Sten- og jorddiger
Langs lokalplanens sydlige afgrænsning løber et beskyttet sten- og jorddige.
Diget er fredet efter museumsloven og fredningen opretholdes via museumsloven, da diget ligger på grænsen mellem landzone og fremtidig byzone.
Diget kan således kun nedlægges eller på anden vis ændres, hvis der er meddelt dispensation hertil.
Området mod syd friholdes i lokalplanen for bebyggelse som derfor skal placeres bag en byggelinje. På denne måde vil lokalplanen respektere digets placering. Arealet her kan anvendes til private haver i overensstemmelse med fredningsbestemmelserne for diget.
Digets placering er mod lokalplanafgrænsningen mod syd.
Ved planlægning for støjfølsom anvendelse som boligformål, skal det sikres, at området ikke belastes af et støjniveau på mere end 58 dB(Lden).
Der er ikke registreret virksomheder i lokalplanområdets nærmeste omgivelser, som påvirker området i en grad, som kræver nærmere vurdering. Ligeledes er den trafikale påvirkning i lokalplanområdet beskeden nu, og forventes også i fremtiden at være det, og kræver ingen nærmere vurdering.
Vej, sti og parkering
Adgangsvej til lokalplanområdet skal ske fra nord via den offentlige vej Gammel Nybyvej og Thorseng.
Oversigtskort over adgangsvej via Gammel Nybyvej og Thorseng til lokalplanområdet.
Den private fællesvej vest for lokalplanområdet, som også hedder Gammel Nybyvej, er for smal til at kunne håndtere dobbeltrettet trafik for lokalplanområdet. Det er derfor påkrævet, at trafikken fra det nye boligområde ledes ned af den offentlige vej Thorseng og ikke ned ad den smalle private fællesvej, Gammel Nybyvej. Dette kan sikres ved at man enten spærre for indkørsel til Gammel Nybyvej (den lille private fællesvej) mod vest ved krydset der danner adgang til Eskærshaven eller ved at ensrette Gammel Nybyvej (den lille private fællesvej) i retning fra vest mod øst.
Mod nord løber en privat fællesvej som giver adgang til Thorseng Allé 10-12 og forbindes med vejkrydset ved Thorseng/Ydunshave. Den private fællesvej giver samtidig også adgang til Thorseng 23 (matrikel nr. 91æ, Nyby By, Bregninge) ved vejkrydset. Adgange til hhv. Thorseng Allé 10-12 og Thorseng 23 opretholdes som privat fællesvej, mens det forbindende stykke som i dag er anlagt med græs omdannes til privat fællessti.
Der skal etableres parkeringspladser i overensstemmelse med nedenstående bestemmelser:
Anvendelse | Norm |
Fritliggende enfamiliehuse | 2 p-pladser pr. bolig |
Række- og kædehuse | 1½ p-pladser pr. bolig |
Parkering til brug for fritliggende enfamiliehuse skal etableres på egen grund på terræn, mens parkerings for række- og kædehuse skal placeres indenfor delområde B.
Kollektiv trafik
Der er busforbindelse med stoppested ved Eskærvej, ca. 500 m fra lokalplanområdet.
Skole og institutioner
Der er ca. 1,5 km til Sundhøj Børnehus og Solsikken som begge er integreret daginstitution. Nærmeste folkeskole, Tåsingeskolen Sundhøj, ligger ca. 1,5 km fra lokalplanområdet.
Vandforsyning og renovation
Vandforsyning
Lokalplanområdet ligger i et område, hvor vandforsyning varetages af Vindeby Vand. Der henvises til Svendborg Kommunes vandforsyningsplan, regulativer og vedtægter.
Renovation
Renovation varetages af Vand og Affald, Ryttermarken 21, 5700 Svendborg.
Der henvises til Svendborg Kommunes affaldsplan, regulativer og vedtægter.
Elforsyning
Elforsyningen varetages af Flow Elnet A/S. Etablering af el-anlæg (transformerstationer, kabelskabe og kabelanlæg) samt anvisning af tilslutningssteder i det kollektive elforsyningsnet varetages af Flow Elnet A/S. Det må forventes at nødvendigt areal til etablering af el-anlæg skal stilles til rådighed og afklares med Flow Elnet A/S. Der henvises i øvrigt til det liberale el-marked for så vidt angår leverandørvalg.
Varmeforsyning
Lokalplanområdet ligger udenfor kollektiv varmeforsyning i gældende varmeplan.
Spildevandsplan
I byerne handler klimatilpasning i høj grad om at undgå, at kloakkerne bliver overbelastede.
Lokalplanområdet er omfattet af Spildevandsplan 2020-2031 og der skal separat kloakeres frem til forsyningens ledninger.
Da området er udlagt som boligområde i kommuneplanen, betyder det med gældende Spildevandsplan 2020-2031, at der maksimalt kan afledes regnvand svarende til en befæstelse på 30 % pr. ejendom.
Såfremt grundejere overskrider grænsen for maksimalt afledning på de 30 %, skal grundejeren på egen grund etablere regnbede eller lign. med tilstrækkelig kapacitet.
Ifølge kommuneplanens rammer om klimatilpasning skal overfladevand bruges som et synligt, rekreativt element for eksempel ved etablering af rekreative anlæg, der kan bruges som regnvandsbassiner ved kraftig nedbør.
Lokalplanen fritager ikke kommende bygherrer fra at søge og indhente øvrige fornødne tilladelser, fx byggetilladelse, adgangstilladelse osv.
Museumsloven
Fortidsminder
Det vides ikke, om der er grundlag for en arkæologisk forundersøgelse, der skal afklare, om der er fortidsminder på grunden.
I god tid forud for påbegyndelse af bygge- eller anlægsarbejder, der medfører udgravning i lokalplanområdet, skal bygherren eller den, for hvis regning et jordarbejde udføres, i henhold til Museumslovens §25 anmode Svendborg Museum om at tage stilling til, hvorvidt arbejdet vil berøre væsentlige fortidsminder.
Museet skal herpå indenfor en frist på 4 uger komme med en udtalelse om dette. Udgiften til arkivalsk kontrol og en eventuel større forundersøgelse afholdes af bygherren eller den, for hvis regning jordarbejdet skal udføres, jf. Museumslovens § 26, stk. 1-2
Fredet dige
Der må ikke foretages ændringer i det fredet sten- og jorddige, da frede diger er omfattet af Museumslovens § 29a, stk. 1.
Ændringer, rydning, fjernelser og lignende kan kun ske ved at søge om dispensation ved Svendborg Kommune, jf. Museumsloven.
Landbrugsloven
Lokalplanområdet er i sin helhed omfattet af landbrugspligt. Ved udstykning af ejendommens arealer og overgang til boligområde i byzone, skal landbrugspligten ophæves på de arealer, der ikke anvendes til landbrug, ved en særskilt ansøgning til Landbrugsstyrelsen, jf. Lov om landbrugsejendomme.
Vejloven
Der kan uanset lokalplanens bestemmelser ikke uden samtykke fra politiet gives tilladelse til udførelse af vejanlæg m.m., der kan have væsentlig betydning for færdslens sikkerhed og afvikling, jf. færdselsloven.
Privat fællessti
Omdannelse af den private fællesvej til privat fællessti kan kun ved at søge om godkendelse ved Svendborg Kommune, jf. privatvejslovens § 57.
Miljøvurdering af projekt
Konkrete projekter kan kræve en selvstændig screening i forhold til Miljøvurderingsloven inden der søges om byggetilladelse, selvom lokalplanen er screenet efter Miljøvurderingsloven.