Bestemmelser

I henhold til Lov om planlægning, lovbekendtgørelse nr. 1157 af 1. juli 2020 med senere
ændringer, fastsættes hermed følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område i Svendborg Kommune.

 

Bestemmelserne er juridisk bindende overfor områdets ejere og brugere. Der må derfor ikke etableres forhold, der er i strid med lokalplanen.

Der kan i nogle tilfælde meddeles dispensation fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med de grundlæggende principper i lokalplanen.

Den nedtonede tekst (den grå boks i pdf-version) har til formål at forklare og illustrere lokalplanbestemmelserne. Den nedtonede tekst er altså ikke lokalplanbestemmelser og er således ikke bindende. 

Lokalplanen har til formål:

  • at bevare den tidligere amtmandsvilla som fortsat skal være en fremtrædende
    karakter i området.
  • at omdannelse af den tidligere amtmandsvilla sker i overensstemmelse med bygningens oprindelige arkitektur.
  • at sikre amtmandsvillaens facade mod vandet ikke ændres i sit udtryk som angivet i §§ 6.12 og 7.10.
  •  at sikre amtmandsvillaens karakteristiske attikaetage bevares som angivet i §§ 6.12 og 7.13.
  • at den nye boligbebyggelse via et varierende etageantal/højder og forskudte placeringer underlægger og tilpasser sig amtmandsvillaen, terrænet og omgivelserne.
  • at den nye boligbebyggelse fremstår let i sit materialevalg og udtryk.
  • at interne veje, stier og parkeringspladser via udformning og materialer understøtter oplevelsen af parken.
2.1

Lokalplanområdet afgrænses som vist på kortbilag 1 og omfatter en del af matr.nr. 34a, Svendborg Markjorder, samt alle matrikler der efterfølgende udstykkes i området.

2.2

Lokalplanområdet er beliggende i byzone.

3.1

Lokalplanområdets anvendelse fastlægges til boligformål i form af etageboliger med tilhørende sekundære fælles bygninger, parkering, fri- og opholdsarealer samt vejadgang.

3.2

Området må kun anvendes til helårsbeboelse. Der kan etableres gæsteværelser i tilknytning hertil.

3.3

I amtmandsvillaen kan der udover etageboliger etableres fællesfaciliteter, som fx fælles opholdsrum, depotrum, forsamlingslokale/gildesale til brug for området beboere. 

Der gives med bestemmelsen mulighed for at indrette fx kælder eller attikaetagen med fællesfaciliteter som er naturlige i sammenhæng med etageboliger. 

4.1

Lokalplanområdet kan udstykkes som helhed.

4.2

Der kan ikke ske udstykning inden for lokalplanens område.

5.1

Vejadgang skal ske via eksisterende overkørsel til Tvedvej, som vist på kortbilag 2

5.2
Veje skal anlægges i princippet som vist på kortbilag 2 og med et passende antal vigelommer. Veje skal have en bredde på mindst 3,0 m.
 
Der skal etableres en vendeplads for enden af vejen i princippet som vist på kortbilag 2. Vendepladsen bør være egnet for renovationskøretøjer og lastvogne på op til 10 m.
 
Ved projektering af veje, parkerings- og vendepladser skal det sikres, at de dimensioneres og har tilstrækkeligt manøvrerum for eksempelvis renovations-, flytte- og beredskabskøretøjer.

Veje skal placeres ca. som vist på kortbilag 2 og skabe adgang fra adgangsvej/parkeringsarealet til etageboligerne. Vejen må ikke være gennemgående og skal derfor udføres med vigelommer og en vendeplads for enden. 

5.3

Stier skal anlægges i princippet som vist på kortbilag 2. Stier skal have en bredde på mindst 1,0 m og maksimalt 1,5 m.

Stien langs nordlige del af lokalplanområdet skal forbinde vendepladsen mod nordøst og parkeringsarealet og skal samtidig fungere som brandvej.

Brandvejen skal anlægges med en grussti med en bredde på maksimalt 1,5 m. Langs grusstien kan brandvejen anlægges i den bredde der er nødvendig for at kunne fungere som brandvej og anlagt som makadam med øvre lag af græs eller som græsarmering i den bredde der er nødvendig for at kunne fungere som brandvej. 

Makadam er en type vejopbygning bestående af grus og sten i forskellige størrelser, som her skal afsluttes med et øvre lag med græs.

5.4
Der gives mulighed for at etablere et gennemgående stiforløb i overensstemmelse med kommuneplanens udlagte stireservation.
 
Stiforløbets placering er kun fastlagt i forhold til stiadgange og kan gennem lokalplanens område følge enten interne veje, stier eller trampestier.  Stiadgang derfor skal ske via stiadgang a og skal herfra forbindes med enten stiadgang b eller c.
 
Stiforløbet kan etableres med en mindre bredde og i andre materialer end de øvrige stier, fx som trampesti.

Lokalplanen udløser ikke handlepligt og stireservationen kan derfor kun etableres med ejers accept.

5.5

Veje, stier og parkeringspladser skal udføres med belægning i grus, ral, natursten, tegl, chaussesten, OB-belægning (asfalt med en overfladebelægning med småsten) eller lignende. Der kan herudover anvendes græsarmering.

Parkering

5.6
Der skal minimum etableres parkeringspladser i overensstemmelse med den angivne parkeringsnorm i Kommuneplan 2021-2033:
 
Etageboliger: 1 plads pr. bolig
 
Der skal heraf etableres mindst 2 parkeringspladser som handicapparkering passende til handicapegnede køretøjer.
5.7

Parkering skal etableres indenfor det fælles parkeringsområde, som vist på kortbilag 2. Der kan desuden etableres et mindre antal bolignære p-pladser – eksempelvis handicapparkering eller parkering til af- og pålæsning.

5.8

Det fælles parkeringsområde, som vist på kortbilag 2, skal begrønnes med minimum 1 træ pr. 8 parkeringspladser. Træerne i plantehegnet ud mod Kongebakken, som angivet i § 9.7, kan medregnes.

For at minimere gener fra billygter skal parkeringsarealer afgrænses med plantehegn ud mod Kongebakken som angivet i § 9.7.

Hvis eksisterende beplantning sydvest for parkeringsarealet fjernes, skal parkeringsarealet afgrænses mod sydvest med buskbeplantning eller hæk mod naboer for at minimere gener fra billygter.   

Hække/buske skal medvirke til at mindske gener fra billygter og kan fx udføres som tæt beplantning med bøgespur.

Ny boligbebyggelse

6.1

Ny boligbebyggelse skal placeres indenfor byggefelterne som vist på kortbilag 2. Mindre bygningsdele og altaner kan placeres udenfor byggefelterne.

6.2

Ny boligbebyggelse i parken må maksimalt have et bruttoetageareal på 6.000 m2 (bruttoetagearealet for boligbebyggelsen er ekskl. altaner, altaners projektion/overdækning, tagterrasser, overdækninger/markiser og sekundær bebyggelse).

6.3

Altaner må maksimalt have en bredde på 5,3 m og en dybde på maksimalt 2,5 m (målt fra udvendig facade).

For etageboligbebyggelse placeret i byggefeltet umiddelbart syd for politiets bygning (byggefelt i 4 etager) gælder for den nordlige facade:

  • Der må kun opsættes én altan pr. etage.
  • Altaner må maksimalt have en bredde på 5 m.

Altaner må overskride byggefeltets afgrænsning, jf. § 6.1.

6.4

Det enkelte byggefelt regulerer det maksimale etageantal, som angivet på kortbilag 2. Etageantallet er eksklusiv eventuel tagterrasse. 

 

Dobbelthøje rum kan ikke indgå i etagedisponeringen af hensyn til at opnå en op- og nedtrapning af højderne de enkelte boligbebyggelser i mellem.

6.5

Højde på ny boligbebyggelse, inkl. tekniske installationer, elevatortårne mm., må ikke overstige topkoten for Amtmandsvillaen.

Højden på ny boligbebyggelse må derudover ikke overstige den fastsatte maksimale kotehøjde (angivet i DVR90) for det enkelte byggefelt som angivet på kortbilag 2. Den maksimale kotehøjde omfatter foruden boligbebyggelsen tekniske installationer, elevatortårne mm.  

6.6

Tagterrasser må kun etableres på bebyggelser i to og tre etager.

Sekundære bygninger

6.7

Sekundære bygninger til områdets fælles brug kan placeres udenfor byggefelterne – eks. overdækket cykelparkering, maskin- og redskabsskur, havepavillon mm.

6.8

Sekundære bygninger må ikke placeres nærmere end 15 m fra lokalplanafgrænsningen mod nord som er angivet med byggelinje for sekundær bebyggelse på kortbilag 2. 

6.9

Den enkelte sekundære bygning må ikke overstige 50 m2.

Sekundære bygninger må samlet maksimalt udgøre 300 m2

Amtmandsvilla

6.10

Amtmandsvillaen må ikke nedrives, ombygges eller på anden måde ændres uden byrådets tilladelse.

6.11

Lokalplanen giver ikke mulighed for at opføre tilbygninger til Amtmandsvillaen.

6.12

Altaner må ikke opsættes på facaden mod mod vandet (mod syd) eller på attikaetagen.  eksisterende altan på facaden mod vandet kan udskiftes til en tilsvarende altan med samme størrelse, udformning og materialer.

Der må opsættes nye altaner på de øvrige facader mod hhv. vest, nord og øst, dog må der maksimalt opsættes én altan pr. lejlighed. Se også § 7.17 og 7.18.

6.13

Mod nord kan der indrettes tagterrasse på 2. salen mellem de to taglænger i princippet som vist på principskitsen herunder.

Principskitse for ny tagterrasse.

Lokalplanen giver mulighed for at ændre i tagkonstruktionen for at tilvejebringe tagterrassen. Der må isættes altandøre og vinduer i tilknytning til tagterrassen som også fungerer som flugtvej fra attikaetagen.

6.14

Eventuel frilægning af del af villaens kælder må kun ske på vestsiden.

Ny boligbebyggelse

7.1

Facader skal udføres med enten vandret eller lodret listebeklædning i træ med en dybde på mindst 40 mm. Trælisterne skal have en ensartet indbyrdes afstand og skal dække minimum 50 % af facaden. Træbeklædningen skal fremstå med ikke malede overflader.

Bagvedliggende synlig bagvæg bag trælisterne må udføres i andre materialer for at skabe variation i facaden.

Vindues- og facadepartier, samt mindre bygningsdele som sålbænke, altankanter, nedløbsrør, afdækning af murkroner, riste o. lign, er ikke omfattet af kravet og skal derfor ikke medregnes til facadens areal.

7.2

Tage skal udføres som flade tage.

7.3

Altaner skal fremstå ens i forhold til materialer og farver. Hvis altaner males, skal der anvendes farver, som anført i § 7.22.

7.4

Vinduer og døre skal fremstå ens i forhold til materialer og farver. Der må ikke anvendes plastrammer. Hvis vinduer og døre males, skal der anvendes farver, som anført i § 7.22.

7.5

Tagrender og nedløb skal, hvis de er synlige, udføres i metal.

7.6

Tekniske installationer som ventilationsanlæg, varmepumper, solenergianlæg og lignende skal enten være skjult i bygningen eller udformes således, at de inddækkes eller fremtræder som en integreret del af bygningens arkitektur.

Placeres sådanne anlæg på tage, så skal de trækkes mindst 1 m tilbage i forhold til bygningens facade, og fortsat være inddækket eller integreret i bygningens arkitektur. Inddækning skal udføres i udføres i træ med enten vandret eller lodret listebeklædning. Træbeklædningen skal fremstå med ikke malede overflader.

7.7

Sokler skal fremstå pudset og må maks. have en højde på 0,5 m. Er sokler højere end 0,5 m, så skal det øvrige af soklen udføres med facadebeklædning som angivet i 7.1.

Sekundære bygninger

7.8

Sekundære bygninger skal udføres med facader i træ (eventuelle drivhuse eller orangerier undtaget). Mindre bygningsdele må udføres i andre materialer. Hvis sekundære bygninger males, skal der anvendes farver, som anført i § 7.22.

7.9

Tage skal udføres i tagpap eller lignende let materiale. Tage må desuden udføres som grønne tage – dvs. med sedum, græs, mos eller lignende.

Amtmandsvilla

7.10

Ved ombygning af amtmandsvillaen skal der ved udvendige bygningssider anvendes traditionelle materialer, der harmonerer med bygningens oprindelige arkitektur, herunder røde mursten og sandsten.

Facaden mod vandet (mod syd) må ikke ændres eller ombygges. Der kan eksempelvis ikke foretages ændringer af vinduers dimensioner, ændring af vinduers udtryk eller farver, opsættes nye altaner, ske ændring af bygningsdetaljer som fx sandstenspilaster, bånd mv.

Eksisterende altan må udskiftes som angivet i 6.12

7.11

I forbindelse med facaderenovering skal karakteristiske bygningsdetaljer så vidt muligt bevares:

  • Ved renovering af murværk skal sten udskiftes i samme nuance, farvespil og overflade.
  • Ved renovering af sandsten skal detaljer udskiftes til sandsten i samme nuance og overflade.
  • Der skal anvendes samme mørtel som eksisterende facade.

I forbindelse med opsætning af altaner skal bygningsdetaljer i videst muligt omfang søges bevaret, men karakteristiske bygningsdetaljer som fx gesims, bånd og fordakning må ændres/fjernes. 

7.12

Eksisterende originale vinduer med kitfals skal søges bevaret. Energiforbedring af originale vinduer skal løses med fortsatsrammer, koblede rammer eller lignende løsninger.

Vinduer og døre, som udskiftes, skal udføres i træ og med samme dimensionering, profilering, sprossedeling og farve som de oprindelige. 

Nye vinduer skal udføres i træ med enkeltlagsglas og kitfals, enten som koblede rammer eller suppleret med forsatsruder.

I forbindelse med opsætning af altaner må vinduer udskiftes med altandøre. Nye altandøre skal udføres i træ og være ens i udformning, materialer og farver. Altandørene skal have et udtryk i stil med den nuværende altandør på villaens 1. sal i forhold til dimensionering, profilering, sprossedeling. 

Altandør på førstesalen.

7.13

Vinduer og altandøre skal fremstå malede med en dækkende maling. Farven skal afstemmes med den originale kolde grønne nuance for at bevare det italiensk inspirerede udtryk. Se foto.

Amtmandsvillaens vinduer og døre, undtagen hoveddøren, er holdt i en en kølig grøn nuance, som understreger det italienske udtryk.

7.14

Ved indretning af beboelse i tagetagen (attikaetagen) må der ikke foretages udvendige ændringer på attikaetagen. Dette gælder fx vinduer eller det vandrette sandstensbånd.

Ved etablering af en tagterrasse må attikaetagens ydre udtryk ændres i det omfang det er nødvendigt for den del som er indeliggende mellem de to taglænger, fx ved isætning af nye altandøre og vinduer til tagterrassen. 

7.15

Ved udskiftning af tagbeklædning skal anvendes materialer som kobber og naturskiffer, der harmonerer med bygningens oprindelige arkitektur.

7.16

Tagrender og nedløb skal udføres i zink eller kobber.

7.17

På tagflade mod vandet (mod syd) må der isættes ét tagvinduer symmetrisk over hver lodret vinduesrække i facaden mod vandet. Der må maksimalt være 3 tagvinduer i tagfladen mod vandet. 

På øvrige tagflader kan der isættes ét tagvinduer symmetrisk over hver lodret vinduesrække i facaden tagvinduer.

På den indeliggende del af tagfladerne på de to taglænger (ind mod den nye tagterrasse) kan der isættes dobbelte tagvinduer.    

Det er ikke tilladt at isætte tagvinduer på tagvalme.

Tagvinduerne skal udføres i en konstruktion, der rager mindst muligt op over tagfladen og være udført som renoverings-tagvinduer i støbejern som fx GVO-tagvinduer eller lignende.

Nuværende mindre tagvinduer på tagflade mod vandet skal nedtages ifm. opsætning af nye tagvinduer på denne tagflade.

Illustrationer af amtmandsvillaen viser tagfladen udført med dobbelte tagvinduer - lokalplanen giver dog kun mulighed for isætning af 1 tagvindue over hver lodret vinduesrække i facaden.

7.18

Nye altaner skal være ens i udformning, materialer og farver. Altanerne skal have et let udtryk i stil med den nuværende altan på villaens 1. sal. Det vil sige et tyndt og lyst dæk og rækværk udført i jern. Altanerne skal indspændes i etagedækket.

7.19

Nye altaner må have en dybde på maksimalt 1,2 m inklusiv værn målt fra udvendig facade. Nye altaner skal tilpasses i bredden, så de ikke bliver bredere end sandstenspilasterne, der markerer vinduerne i stueetagen. Se principskitse. Altanerne skal placeres symmetrisk udfor centerlinjen af eksisterende vinduer.

7.20

Udvendige trapper og trin skal udføres i materialer, som passer til bygningens arkitektur og farveholdning, herunder granit, natursten og klinker.

7.21

Tekniske installationer som ventilationsanlæg, varmepumper og lignende skal enten være skjult i bygningen eller udformes således, at de indarbejdes i eksisterende bygningsdetaljer fx rosetter under vinduerne og dermed fremtræder som en integreret del af bygningens arkitektur.

Farver

7.22

Farver skal fremstå i afdæmpede farver fra jordfarveskalaen - med nedenstående farvekoder fra NCS-farveindexet, der angiver udgangspunktet for farven. Farverne kan blandes med hvid og sort.

8.1

Skiltning og reklamering må kun finde sted i forbindelse med de erhverv, der i henhold til byggelovgivningen, kan drives fra egen bolig. Der må opsættes et skilt ved den enkelte bolig på højest 0,2 m². Skilt skal placeres i forbindelse med indgang til bolig eller på terræn i forbindelse med indgang til bolig.

8.2

Eventuel belysning af vej- og stiarealer samt fælles parkeringsarealer skal ske med armaturer, som retter lyset nedad mod færdselsarealerne.

9.1

Ubebyggede arealer skal via beplantning og belægninger gives et udseende, der understøtter oplevelsen af park (se også § 5 om veje, stier og parkeringsarealer).

9.2

Ubebyggede arealer kan indrettes med områder og inventar til ophold, leg og bevægelse. Arealer nærmest boligerne kan desuden indrettes, så de får en mere privat karakter, eksempelvis med terrasser og afskærmet med beplantning.

Bevaringsværdige træer

9.3

Bevaringsværdige træer, angivet på kortbilag 3, må ikke fjernes uden tilladelse fra Svendborg Kommune. Træerne må beskæres i forbindelse med almindelig drift og vedligehold. Kraftig beskæring samt fældning må kun ske efter tilladelse fra Svendborg Kommune.

Dispensation til fældning kan alene ske med baggrund i dokumenteret dårlig sundhedstilstand for det enkelte træ. Hvis der meddeles dispensation til fældning, skal der som erstatning plantes 3 nye træer af samme type som det træ som fældes. Erstatningstræer skal ved plantning have en stammeomkreds på min 30-35 cm og skal placeres indenfor 20 m fra oprindelig placering.

Skygge- og udsigtsforhold betragtes som udgangspunkt ikke som en saglig begrundelse for ønske om tilladelse til fældning.

9.4

Der skal plantes 3 nye bøgetræer som erstatning for tidligere bøgetræ. Erstatningstræerne skal ved plantning have en stammeomkreds på min 30-35 cm og skal placeres indenfor 20 m fra oprindelig placering som er vist på kortbilag 3.

Bøgetræet er ikke bevaringsværdigt grundet en skade på træet (men var tidligere i forbindelse med lokalplanforslaget udpeget som bevaringsværdigt).

Beplantningsbælte

9.5

Beplantningsbælte i form af bøgeplanter skal bevares og gives en højde og en bredde som angivet på kortbilag 3. Det skal have karakter af et levende hegn og ikke bøgepur.

Eksisterende solitære træer i beplantningsbæltet skal bevares og er angivet på kortbilag 3.

Beplantningsbæltet og træerne må ikke fjernes uden tilladelse fra Svendborg Kommune. Bøgeplanter må beskæres eller udtyndes i forbindelse med almindelig foryngelse, som sikrer plantebæltets vedblivende karakter. Træerne må beskæres i forbindelse med almindelig drift og vedligehold. Kraftig beskæring samt fældning må kun ske efter tilladelse fra Svendborg Kommune.  

Beplantningsbæltet har langs naboskellet mod sydvest en højde på 3,0 m fra Kongebakken og ned til stiadgang b. Langs naboskellet mod syd fra stiadgang B og hen til stiadgang C har beplantningsbæltet en højde på 1,8 m.   

I plantebæltet må der foretages almindelig foryngelse gennem 1/3 beskæring og 1/3 udtynding, som sikrer beplantningens vedblivende karakter uden aggressive planter.

9.6

I beplantningsbæltet mod syd skal der plantes ny træer i princippet som angivet på kortbilag 3. Placeringen må afvige med 10 meter fra det viste.

Træerne skal være enten bøge- eller egetræer. 

 

 

9.7

Nord for parkeringsarealet langs Kongebakken skal der etableres plantehegn bestående af bøgepur med en minimumshøjde på 1,2 m. I plantehegnet skal der plantes minimum 7 løvfældende træer i princippet som vist på illustrationsplanen. Træer skal ved plantning have en stammeomkreds på minimum 18-20 cm. 

Træer langs Kongebakken indgår i begrønning nævnt i 5.8.

Hegn

9.8

Der kan opføres hegn eller mur mellem ny bebyggelse og politistationen, som vist på kortbilag 2. Højden skal begrænses i videst muligt omfang, men under hensyn til nødvendige sikkerhedstiltag for politiets virke - se også pkt. 9.14.

Hegn eller mur må begrønnes. Hvis muren udføres som én mur, hvor støttemur og mur er udført som én samlet mur, skal muren begrønnes. 

Hegn eller mur kan enten placeres oven på støttemure vist på kortbilag 3 - Terrænreguleringskort eller udføres som én mur, hvor støttemur og mur er udført som én samlet mur. 

9.9

Herudover må der ikke opsættes faste hegn indenfor lokalplanområdet. Undtaget er afskærmning af tekniske anlæg, oplag eller lignende. Dette af hensyn til områdets karakter af park.

9.10

Der skal etableres et åbent regnvandsbassin på den sydlige del af grunden i princippet som angivet på kortbilag 2.

9.11

Regnvandsbassinnet skal fremstå som et rekreativt element i parken og udføres med flade brinker, hvor hældningen ikke overstiger 1:5, således at indhegning ikke er nødvendigt. 

Terrænregulering

9.12

Det må inden for lokalplanområdet terrænreguleres maks. +/- 1,0 m i forhold til eksisterende terræn.

Der må ikke terrænreguleres nærmere naboskel mod syd og mod sydvest end 1,0 m.

I en afstand på mellem 1,0 m og 2,5 m fra naboskel skal terrænet ved regulering gives en jævn hældning.

Der må terrænreguleres helt til skel mod nord af lokalplanområdet (mod politiet), mod øst og mod Kongebakken/Tvedvej.

I forbindelse med terrænregulering af området skal ejer være opmærksom på at terrænændringer ikke må ændre afstrømningsforholdene hos naboerne uden en tilladelse fra Svendborg Kommune, jf. vandløbslovens § 6.

Hvis der ikke kan opnås tilladelse efter vandløbslovens § 6, eksempelvis på grund af gener for naboerne, skal ejer håndtere den ændrede afstrømning på egen grund.

9.13

Der må inden for det udpeget område på kortbilag 3 mod nord (op til politiet areal) terrænreguleres maks. +/- 1,5 m i forhold til eksisterende terræn.

Der må inden for det udpeget område på kortbilag 3 på parkeringsarealet terrænreguleres maks. +2,8 / -0,5 m i forhold til eksisterende terræn.

Terrænregulering indenfor de udpeget områder må udføres helt til skel, uden jævne overgange og med brug af støttemure som anført i § 9.14.  

Der må indenfor de på kortbilag 3 (Terrænreguleringskort) udpeget områder terrænreguleres i et større omfang end angivet i § 9.12.

Støttemure

9.14

Der må kun opføres støttemure i princippet som vist på kortbilag 3 - Terrænreguleringskort.  Støttemure må opføres i skel og med en en maksimal højde som angivet på kortbilag 3 - Terrænreguleringskort. 

Hvis støttemuren mod nord (mod politiet) udføres som én mur, hvor støttemur og mur er udført som én samlet mur, må angivne højder for støttemuren overstiges. 

Der må derudover etableres støttemure med en maksimal højde på 1,0 m langs tekniske anlæg som fx veje, vigelommer, stier, parkeringspladser og miljøstationer.

Der må ikke etableres støttemure i resten af lokalplanens område af hensyn til at bevare parkens karakter.

Alle støttemure skal begrønnes.

Støttemure er kun tilladt for at muliggøre nødvendig terrænregulering som sikring af terrænet og det bevaringsværdige træ.

10.1

Området skal kloakeres i henhold til kommunens spildevandsplan.

10.2

Såfremt befæstelsesgraden for den enkelte grund overstiger den i spildevandsplanen tilladte, så skal den forøgede mængde overfladevand nedsives, fordampes eller forsinkes på egen grund før afledning til det offentlige kloaksystem. Befæstelsesgraden for området er 35 %.

10.3

Løsninger for affaldshåndtering skal indtænkes i forbindelse med projektering. Den enkelte løsning skal tilpasses bebyggelsen med plads til opbevaring og transport. Skitseoplægget foreslår en nedgravet renovationsløsning på det fælles parkeringsområde vist på kortbilag 2.

11.1

Der må ikke opstilles fritstående solenergianlæg på terræn indenfor lokalplanområdet.

11.2

Der må ikke opsætte solceller eller solenergianlæg på tage eller facader af den bevaringsværdige amtmandsvilla.

12.1

Ny bebyggelse må ikke tages i brug før, at:

  • Der er etableret interne veje, stier og fælles parkeringsareal inkl. beplantning jf. §§ 5.1-5.3 og §§ 5.5-5.8
  • Der er plantet træer og beplantningsbælte som angivet i § 9.4, §§ 9.6-9.7.
  • Ny bebyggelse er tilsluttet offentlig kloak, der er etableret løsning for renovation, og der er etableret foranstaltninger til håndtering af overskydende regnvand fra befæstede arealer, jf. §§ 10.1-10.3, samt §§ 9.7-9.8.
13.1

Lokalplanområdet er omfattet af gældende byplanvedtægt nr. 33. Med byrådets vedtagelse af lokalplan 656 ophæves byplanvedtægt nr. 33 for den del af området, der omfattes af lokalplan 656.

Efter Svendborg Byråds endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må de ejendomme, der er omfattet af planen jævnfør § 18 i Lov om Planlægning kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.


Den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg med videre, der er indeholdt i planen.

Lokalplanforslag godkendt til offentliggørelse af Plan- og Lokalsamfundsudvalget den 14. juni 2022.

Lokalplanforslaget har været offentlig fremlagt fra den 16. juni 2022 til og med 5. august i 7 uger.

Lokalplanen er endeligt vedtaget af Plan- og Lokalsamfundsudvalget på vegne af Svendborg Kommunalbestyrelse den 8. november 2022.

Lokalplanens varige retsvirkninger er trådt i kraft ved indlæsning til Plandata.dk den 15. november 2022.